Vatican: Maica Tereza a fost sanctificata. FOTO + VIDEO
Extern

Vatican: Maica Tereza a fost sanctificata. FOTO + VIDEO

In cursul unei ceremonii, ce a avut loc duminica 4 septembrie 2016, la Vatican, Maica Tereza a fost declarată “Sfânta Tereza de Calcutta”, de către Papa Francisc.

Acest lucru s-a petrecut în ajunul împlinirii a 19 ani de la moartea acesteia. Sfânta Teresa va fi celebrată pe 5 septembrie în calendarul catolic.

Sute de mii de oameni au urmărit ceremonia de canonizare ce a avut loc duminică în piaţa Sfântul Petru, unde Papa Francisc a declarat că Maica Tereza a fost un “neobosit lucrător pentru milă”.

De asemenea, la Vatican, a fost adus un un specialist in pizza de Napoli si 20 de ajutoare, care au oferit o masa de prânz pentru bărbații și femeile fără adăpost. Masa a fost servită de peste 250 de maici și preoți, dar s calugarite ai ordinului pe care ea l-a fondat

Maica Tereza, care a murit în 1997, la vârsta de 87 de ani, a fost beatificată în 2003, de fostul papă Ioan Paul al II-lea. Beatificarea, care necesită înfăptuirea unui miracol, reprezintă ultima etapă înainte de sanctificare.

Cotidianul Avvenire afirmă că al doilea miracol atribuit unei intervenţii speciale a Maicii Tereza în faţa lui Dumnezeu – de care este nevoie pentru ca o persoană să fie canonizată – a constat în vindecarea inexplicabilă a unui bărbat care suferea de o maladie cerebrală mortală.

Membrii familiei acelui bărbat s-au rugat în faţa Maicii Tereza, iar el s-a vindecat, spre surprinderea medicilor, care nu au putut să explice acea vindecare miraculoasă.

Video cu momentul in care Papa Francisc o declara Sfânta Tereza de Calcutta, pe Maica Tereza

”Dupa deliberari si rugaciuni, si dupa ce am cautat sfatul mai multor frati episcopi, o declaram si definim pe Binecuvantata Tereza din Calcutta sfanta si o alaturam sfintilor, hotarand sa fie venerata ca atare de intreaga Biserica”, a spus Papa Francisc.

Maica Tereza, s-a nascut pe 26 august 1910, la Skopje, in Macedonia. A fost o călugăriță catolică de origine albaneză care a fondat ordinul Misionarii Carității în Kolkata (Calcutta), India în 1950. Timp de peste 45 de ani, ea a îngrijit săracii, bolnavii, orfanii și muribunzii, conducând și extinderea Misionarilor carității, mai întâi în toată India, apoi și în alte țări.

A întemeiat ordinul „Misionarele Carității”. A primit Premiul Nobel pentru Pace în anul 1979. A primit D.D.h.c. (Doctor of Divinity honoris causa) de la Universitatea din Serampore. A fost beatificată de Biserica Catolică în 19 octombrie 2003.

Foto: theguardian.com