Vama Bors II pare sa devina „raiul gunoaielor”. Alte peste 17 tone de deseuri oprite de politistii de frontiera si lucratori de la Garda de Mediu Bihor
Stiri Bihor

Vama Bors II pare sa devina „raiul gunoaielor”. Alte peste 17 tone de deseuri oprite de politistii de frontiera si lucratori de la Garda de Mediu Bihor

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II, împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, nu au permis intrarea în ţară a două automarfare încărcate cu 17.500 kilograme de deșeuri constând în obiecte de mobilier, electrocasnice și frigidere second-hand, pentru care șoferii nu au putut prezenta documente necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare.

Autoritățile de control nu au permis accesul pe teritoriul României a mijloacelor de transport întrucât nu erau îndeplinite condiţiile legale necesare transportului.

În data de 07.02.2023, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, au efectuat controlul, la intrarea în ţară, asupra  a două mijloace de transport, încărcate cu 17.500 de kilograme deșeuri.

Automarfarele, conduse de către doi cetățeni români erau încărcate cu deșeuri constând în obiecte de mobilier, electrocasnice și frigidere second- hand în cantitate totală de 17.500 kg și proveneau de la societăți comerciale din Germania pentru  firme din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Gărzii Naționale de Mediu Bihor, stabilind faptul că șoferul nu deține documente complete necesare importului de deșeuri.

În consecință, autoritățile de control nu au permis accesul pe teritoriul României, deşeurile fiind returnate societăţii expeditoare.

Ne găsiți și pe Google News