Succes oradean! Universitatea Oradea a primit acreditarea domeniului de doctorat „Muzică”
Educatie

Succes oradean! Universitatea Oradea a primit acreditarea domeniului de doctorat „Muzică”

Universitatea din Oradea face încă un pas important pe calea dezvoltării sale, prin Ordinul nr. 3273/2023, privind acreditarea domeniului de doctorat „Muzică”, în cadrul Şcolii Doctorale Ştiinţe Umaniste şi Arte.

Ca o consecință a acestei decizii, intrată în vigoare la data de 7 februarie 2023, începând din toamna acestui an, Universitatea din Oradea poate să primească și să pregătească doctoranzi în domeniul muzică.

În acest moment, studiile muzicale la nivel doctoral sunt girate, în cadrul Universității din Oradea, de prof. univ. dr. habil. Romeo Rîmbu și conf. univ. dr. habil. Mirela Țârc. După cum spune dirijorul Romeo Rîmbu, coordonatorul domeniului de doctorat „Muzică”, școlii doctorale orădene i se va alătura, în curând, și prof. univ. dr. habil. Laura Demenescu. „Sperăm ca și profesori titulari din Oradea să se abiliteze și să-i putem coopta în cadrul școlii noastre”, adaugă prof. univ. dr. habil. Romeo Rîmbu, cel care, de altfel, a și inițiat demersurile privind acreditarea doctoratului în domeniul „Muzică” la Universitatea din Oradea. „De acum înainte, absolvenții Facultății de Arte, departamentul Muzică, vor putea urma toate etapele pregătirii lor academice: licență, master, doctorat, la Universitatea din Oradea. Prin școala doctorală, o universitate câștigă prestigiu, prestanță și notorietate. Avem deja semnale foarte bune. Sunt multe persoane interesate să urmeze aceste studii de doctorat, din rândurile absolvenților noștri, dar și din: Cluj, Timișoara sau București”, a adăugat prof. univ. dr. habil. Romeo Rîmbu.

Directoarea Departamentului „Muzică” al Facultății de Arte, lect. univ. dr. Ariadna Mircescu spune că acreditarea doctoratului în acest domeniu este rodul unor ani de muncă și, fără nicio discuție, un real succes. „Noi ne-am propus să creștem și facem asta, cu consecvență, de ani de zile. Sunt convinsă că noul domeniu de doctorat va atrage absolvenți foarte buni, de la Oradea și din țară. De asemenea, este important faptul că această școală doctorală poate să continue și să ridice la alt nivel calitativ viața cultural-artistică din Oradea. Eu cred în ideea că Oradea poate și trebuie să se afirme prin cultură. În plus, această școală ne aliniază școlilor cu tradiție în muzică. Nu în ultimul rând, școala doctorală este o pepinieră umană. Studenții noștri au acum șansa de a deveni cadre didactice, în mediul academic. Trebuie să spunem că, în toate aceste demersuri, a contat foarte, foarte, mult susținerea de care ne-am bucurat din partea conducerii Universității din Oradea”, afirmă coordonatoarea Departamentului „Muzică” al Facultății de Arte, lect. univ. dr. Ariadna Mircescu.

Eforturile depuse de conducerea administrativă a Universității din Oradea, pentru a îmbunătăți calitatea actului didactic și în ceea ce privește aria expresiei artistice, vor fi încununate odată cu darea în folosință a noului sediu al Departamentului de Muzică, care va găzdui săli de repetiție și de studiu, săli de spectacol și studiouri.

Ne găsiți și pe Google News