Universitatea Oradea are 4 sportivi si un arbitru international la Jocurile Mondiale Universitare de vară de la Chengdu – China
Stiri Oradea

Universitatea Oradea are 4 sportivi si un arbitru international la Jocurile Mondiale Universitare de vară de la Chengdu – China

Universitatea din Oradea a trimis patru sportivi și un arbitru internațional la Jocurile Mondiale Universitare de vară de la Chengdu – China. Amânată cu doi ani, din pricina pandemiei, Universiada are loc între 28 iulie și 8 august.

Conf. univ. dr. Paul Szabo-Alexi, cadru didactic în cadrul Departamentului de Educație Fizică, Sport și Kinetoterapie, al Facultății de Geografie, Turism și Sport, participă la Jocurile Mondiale Universitare din Chengdu ca arbitru volei.

Studentul Mihai Dringo aleargă pentru culorile României, în timp ce colegii săi: Bobe Nicolescu, Eduard Petrescu și Tudor Fometescu fac parte din lotul de baschet țării noastre.

Mihai Sorin Dringo, atlet legitimat la CSU CSM, care a avut evoluții foarte bune în acest an, spune simplu că a ajuns la Universiadă fiindcă adoră ceea ce face. Secretul reușitei, susține  el, ține de „muncă și devotament”. „Am așteptat 3 ani. Universiada trebuia să aibă loc în 2021. Dar, în final, am ajuns și aici. Îmi doresc să obțin un rezultat bun. Dar, mai mult decât atât, pentru mine contează să mă bucur de ce e în jurul meu”.

După ce echipa de baschet a României a învins reprezentativa Mongoliei, cu scorul de 81 la 62, Eduard Petrescu a declarat: „Ne dorim să ne calificăm în sferturi. Am abortat meciurile cu o mentalitate foarte bună. Avem un plan de joc bine pus la punct, pe care vom încerca să-l respectăm”.

La cea de a XXXI-a ediție a Jocurilor Mondiale Universitare de vară, care desfășoară la Chengdu, România a trimis 40 de sportivi, pentru cinci discipline sportive: atletism, baschet, gimnastică ritmică, înot și tenis de masă.

Ne găsiți și pe Google News