Atentie! Incepand de astazi se da startul unei noi etape de dezinsectie si deratizare in Oradea.
Stiri Oradea

Atentie! Incepand de astazi se da startul unei noi etape de dezinsectie si deratizare in Oradea.

O noua etapa de dezinsectie si tratamente fitosanitare va avea loc in Oradea in perioada 2-10 august 2023, in intervalul orar 22:30-05:30, pentru eliminarea tantarilor si mustelor, dar si a insectelor daunatoare la arbusti, castani si platani, anunta Primaria Oradea

De asemenea, in perioada 2-4 august 2023 se va efectua si o operatiune de deratizare a domeniului public, pentru distrugerea rozatoarelor (soareci, sobolani), in intervalul orar 08:00-20:00

Zonele vizate de interventiile primariei sunt, spatiile verzi, cursurile de apa, parcurile si zonele publice din oras.

Tratamentele pentru dezinsectia programata se vor face cu produse avizate de Ministerul Sanatatii si anume: YMINA PLUS – insecticid special conceput pentru combaterea țânțarilor adulți și VECTOBAC WG – insecticid special conceput pentru combaterea țânțarilor aflați în stadiu de larvă.

Dezinsectia este esențială pentru menținerea unui mediu sigur și sănătos, prevenirea răspândirii bolilor și protejarea culturilor și proprietăților de daunele cauzate de dăunători.

Produsul ce urmează a fi folosit în activitatea de deratizare este MEGALON PASTA, avizat de Ministerul Sănătății – Comisia Națională a Produselor Biocide.

Deratizarea este importantă pentru a evita daunele materiale, a preveni răspândirea bolilor și a asigura un mediu sigur și sănătos pentru oameni și animale.

Niciunul dintre aceste produse nu sunt daunatoare populatiei, decat in contact direct sau ingerare, ca orice insecticid sau spray pe care il au fiecare dintre noi acasa.

Rugăm cetățenii să evite utilajele și să nu stea în raza lor de acțiune în timp ce acestea pulverizează soluțiile insecticide, pentru a preveni eventuale accidente/incidente„, transmite Primaria Oradea

În caz de timp nefavorabil, lucrarea se va amâna pentru o perioadă imediat următoare, pe care o vor prin intermediul presei, mai precizeaza reprezentantii primariei.

Din cauza umezelii crescute, a ploilor, in special in zonele cu iarba si copaci multi, mustele si tantarii se dezvolta intr-un ritm alert, aducand un disconfort ridicat in randul populatiei. Astfel de actiuni de dezinsectie si deratizare se fac de mai multe ori pe an.

 

Ne găsiți și pe Google News