Universitatea Oradea a semnat un contract de colaborare cu Universitatea Alicante din Spania
Educatie

Universitatea Oradea a semnat un contract de colaborare cu Universitatea Alicante din Spania

Saptamana trecuta, Universitatea din Oradea a primit o delegație din partea  Universității din Alicante, Spania, formată din rectorul UA, Manuel Palomar, prorector Carles Cortes, Director Secretariat, Eva Valerio și doamna Cătălina Iliescu, intrerpret și traducător.

Delegația a fost întâmpinată de către reprezentanții Universității din Oradea, rector UO, prof.univ.dr. Constantin Bungău, prorector responsabil cu managementul cercetării științifice şi al relaţiilor internaţionale, prof.univ.dr. Eugen-Victor Macocian, Șef Departament Relații Internaționale, Carmen Buran, Director Departament – Facultatea de Științe, prof.univ.dr. Constantin Popescu și lect.univ.dr. Sorin Buhaș, Facultatea de Geografie, Sport și Turism.

Întâlnirea da reprezentat consolidarea unei colaborări interinstituționale inițiată încă din anul 2002. În cadrul întâlnirii s-a semnat un acord cadru ale cărui direcții de bază se axează pe derularea de proiecte în domenii de interes comun precum: științe, inginerie, arte, sport, etc. Rectorii ambelor universități au subliniat faptul că cele două instituții dezvoltă programe de studii similare, Universitatea din Oradea având în plus față de cea din Alicante, domeniul medicină.

De asemenea, contractul pune bazele unor colaborări și schimburi de experiență, la toate nivelurile, mai ales cel doctoral, rectorul UA manifestându-și, atât aprecierea față de cadrele didactice și studenții UO, cât și dorința de a atrage cât mai mulți doctoranzi ai Universității din Oradea la Universitatea din Alicante.

Dezbaterea a fost una cordială și a continuat cu vizita Campusului UO. În încheiere Rectorul Universităţii din Oradea i-a invitat pe oaspeţii din Alicante la Biblioteca UO unde s-a semnat în Cartea de Onoare