Universitatea din Oradea: Conferință studențească internațională a studenților de la Litere
Stiri Oradea

Universitatea din Oradea: Conferință studențească internațională a studenților de la Litere

În acest an, Conferința studenților de la Facultatea de Litere a Universității din Oradea are anvergură internațională.

Evenimentul științific va avea loc joi și vineri, 26 – 27 mai 2022, la Biblioteca Universității din Oradea, sub titlul: „Gaudeamus. Contribuții la cercetarea filologică actuală” și este dedicat deopotrivă studenților, masteranzilor și doctoranzilor.

Programul conferinței include prelegeri în plen, prezentarea lucrărilor studenților pe secțiuni de limbă, literatură și cultură română, engleză, franceză și germană, chiar și o expoziție cu  postere ce descriu lucrările științifice prezentate. Cele mai bune lucrări vor fi premiate de comitetul științific al conferinței, precizează organizatorii.

Și-au anunțat participarea peste 80 de studenți, masteranzi, doctoranzi și cadre didactice de la universități din toate colțurile țării: București, Craiova, Iași, Alba Iulia, Cluj-Napoca, Brașov, Timișoara, Galați, Sibiu, Constanța, Ploiești, Sibiu, Suceava și din alte țări.

interlink.ro

„Evenimentul este o continuare a tradiției în activitatea de cercetare a studenților noștri și se va materializa în publicarea unei reviste științifice pentru studenți, cu același titlu; «Gaudeamus»”, spune decanul Facultății de Litere, conf. univ. dr. Veronica Buciuman.

Ne găsești și pe Google News