Lucrările de amenajare a Parcului Tineretului din Oradea se apropie de final
Stiri Oradea

Lucrările de amenajare a Parcului Tineretului din Oradea se apropie de final

Stadiul de realizare a lucrărilor de amenajare a Parcului Tineretului, ce se întinde pe o suprafață de aproximativ 1,5 ha, a ajuns la 80%.

Astfel, parcul va fi dotat cu toate facilitățile unei zone de recreere moderne: terenuri de sport multifuncționale, nocturnă, loc de joacă, alei asfaltate, zone verzi, mobilier urban și iluminat cu LED. Acesta urmează să deservească cele aproximativ 300 de locuințe individuale din zonă.

În acest moment, stadiul lucrărilor se prezintă astfel: a fost realizată reţeaua de alei asfaltate în suprafață de 1365 mp; s-a amenajat și dotat locul de joacă în suprafață de 603 mp cu  leagăne, căsuțe cu turnuri, echipamente multifuncționale; s-au amenajat 2 terenuri de sport multifuncționale în suprafață totală de 614 mp, prevăzute cu nocturnă, urmând să fie turnat stratul de tartan și montate echipamentele.

De asemenea, zonele verzi au fost plantate cu 132 arbori din speciile: stejar, arțar, pruni ornamentali, catalpa. Urmează să fie însămânțate zonele cu pământ.

interlink.ro

Totodată, s-a montat mobilierul urban: 37 bănci în zona locurilor de joacă, a terenurilor multifuncționale și perimetral aleilor propuse și 11 coşuri de gunoi

În acest moment se lucrează la finalizarea rețelei de iluminat  public, cuprinzând 37 de stâlpi și corpuri de iluminat LED pentru iluminarea aleilor și a locului de joacă.

Proiectul care se implementează  pe o suprafață totală de 15.703 mp, în  zona de pădurice situată pe strada George Bacalogl a fost votat în cadrul programului de bugetare participativă, fiind finanțat în cadrul acestuia.

Dacă înainte de începerea lucrărilor, terenul era unul neamenajat, cu vegetația crescută spontan, investiția care se face acum va schimba imaginea locului, fiind binevenită pentru locuitorii din Cartierul Tineretului.

Lucrările de amenajare a parcului au fost adjudecate prin licitație publică  constructorului S.C Construcții Bihor SA, la valoarea de 1.635.824,11 lei fără TVA.

Ne găsești și pe Google News