Universitatea din Oradea a aderat la Erasmus Charter for Higher Education – ECHE pentru perioada 2021 – 2027
Educatie

Universitatea din Oradea a aderat la Erasmus Charter for Higher Education – ECHE pentru perioada 2021 – 2027

Comisia Europeană a aprobat în data de 27.02.2021, aderarea Universității din Oradea la Erasmus Charter for Higher Education – ECHE pentru perioada 2021 – 2027. Carta asigură cadrul european pentru colaborare internațională la nivel universitar în cadrul programului Erasmus+.

Pentru Universitatea din Oradea, în calitate de participant la program, aderarea la Cartă reprezintă o condiție preliminară obligatorie pentru a se implica în proiecte de mobilitate, parteneriate strategice sau orice alt tip de proiect eligibil în cadrul programului Erasmus+.

Potrivit primului articol al Cartei, universitatea se angajează să ofere tot sprijinul necesar participanților la acțiunile de mobilitate atribuită pe întreaga durată a programului. Studenții care doresc să aplice pentru programul Erasmus+ pot accesa link-ul https://www.uoradea.ro/Reglementari?structure=3 pentru a beneficia de prevederile Cartei.

Studenții de la Universitatea din Oradea vor beneficia de sume forfetare care vor acoperi anumite costuri pe durata mobilității în țările partenere.

interlink.ro

Universitatea din Oradea va implementa managementul mobilității digitale în conformitate cu standardele tehnice ale inițiativei Cardului European pentru Studenți, card ce va permite accesarea, nominalizarea, trimiterea documentelor, etc. online, acest lucru realizându-se treptat începând cu acest an.

Ne găsești și pe Google News