UNIFEST, 11 zile de festival la Oradea! Cinci asociatii studentesti din Oradea si-au dat mana pentru organizarea celei de-a XVI-a editii a Festivalului Cultural al Studentilor
Evenimente

UNIFEST, 11 zile de festival la Oradea! Cinci asociatii studentesti din Oradea si-au dat mana pentru organizarea celei de-a XVI-a editii a Festivalului Cultural al Studentilor

Uniunea Studenţilor din România (USR) organizează cea de-a XVI-a ediţie a celui mai mare festival cultural studenţesc din România, intitulat UNIFEST. Din 2001, deviza acestuia este “distracţie gratis, nu degeaba!”.

UNIFEST se desfășoară simultan în toate cele peste 20 de centre universitare membre ale Uniunii Studenților din România, timp de 11 zile, mai exact perioada 3 – 13  noiembrie 2017.

În cadrul Universității din Oradea sunt 5 asociații studențești care și-au manifestat interesul de a participa la organizarea festivalului. Acestea sunt: USO – Uniunea Studentilor din Oradea; ASEO – Asociatia Studentilor Economisti din Oradea; ASIO – Asociatia Studentilor Ingineri din Oradea; ASMO – Asociatia Studentilor Medicinisti din Oradea; și ARDT – Asociația de Responsabilizare și Dezvoltare a Tineretului Oradea.

Importanţa educaţiei formale nu este contestată, însă în completarea ei, cea non-formală va avea un loc de cinste în perioada aceasta şi va fi reprezentată printr-o serie de competiții sportive, seară de film dar și campanii de informare a populației.

Deschiderea oficială a festivalului în Oradea va avea loc vineri, 3 noiembrie  2017, începând cu ora 13:00, în Piața Unirii. Pentru a marca așa cum se cuvine importanța proiectului UNIFEST, voluntarii tuturor asociațiilor studențești implicate vor derula un Flashmob la care vă invită să luați parte alături de ei.

În perioada celor 11 zile de festival studenții pot participa gratuit la o serie de activități menite să promoveze cultura, educația formală și non formală, creativitatea, spiritul civic, sănătatea și sportul.

Activitățile și manifestările la care vă invităm să luați parte în cadrul festivalului UNIFEST sunt variate și acoperă o gama vastă de interes public. Fiecare asociație studențească va derula 2 activități, iar programul este următorul:

Asociația de Responsabilizare și Dezvoltare a Tineretului Oradea (ARDT) pregătește pentru perioada 06.11 – 10.11 o campanie de promovare a proiectului StudPass Card, în campusul Universității din Oradea, prin care urmăresc să promoveze un card cu ajutorul căruia posesorii lui obțin discount-uri avantajoase la anumite produse și servicii.

În același timp, pentru a începe săptămâna în forță, Asociația Ștudenților Economiști din Oradea pregătește “ASEO Movie Nights”, o activitate prin care organizatorii doresc să reunească un număr cât mai mare de studenți, în incinta localului din campusul universitar, pentru a viziona un film și totodată pentru a comunica și a descoperi personalități diferite. Astfel, dacă sunteți curioși care este filmul ales, tinerii econimiști vă invită să le fiți alături luni seara, începând cu ora 18:30.

unifest

Ce-a de-a doua zi de festival, marți 07.11, aduce un Quiz Event, respectiv un concurs de cultură generală. Prin participarea la această activitate, membri Asociației de Responsabilizare și Dezvoltare a Tineretului Oradea urmăresc să formeze echipe de câte 2-5 studenți, care să demonstreze că informațiile învățate în băncile facultății nu sunt de prisos.

Pentru ziua de miercuri, 08.11, Asociația Studenților Economiști a pregătit o nouă ediție a evenimentului “Forumul Antreprenorial” dedicat în primul rând studenților economiști, însă sunt invitați toți cei care doresc să cunoască cu adevărat viața unui om de business.

Evenimentul aduce în prim plan o personalitate din mediul de business bihorean, care  începe prin a povesti cum și-a început activitatea, ce provocări a întâmpinat dar mai ales cum a trecut peste fiecare obstacol care i-a stat în cale. Fiecare invitat își are propriile trăiri, idei și concepte despre viață și despre business-ul pe care îl conduce, astfel, tinerii participanți își pot contura o nouă perspectivă asupra ceea ce vor întâmpina în viața ce-i așteaptă. La această ediție a evenimentului, invitatul este unul deosebit, care vă va stârni interesul încă de la primele sale cuvinte rostite, ne asigură organizatorii.

Uniunea Studenților din Oradea (USO) pregătesc pentru ziua de joi o întâlnire între studenții actuali ai universității și foștii studenți, pentru ca cei din urmă să le împărtășească din experiența lor.
La finalul zilei se dă startul la “Party Unifest” , unde tinerii vor avea parte de o petrecere tematică,care le va reaminti cât de frumoși sunt anii studentiei.

Ținem să vă informăm că se anunță un weekend înzestrat cu multă distracție și voie-bună, toate acestea datorându-se Asociației Studenților Ingineri din Oradea, care organizează pentru cel de-al treilea an consecutiv “Cupa Tesla”.

Aceasta este o competiție sportivă dedicată studenților de la facultățile cu profil tehnic. Competiția însumează trei campionate de: fotbal, basket și tenis de masă. Echipele participante vor fi alcătuite din studenți, profesori și angajați ai companiilor din domeniul ingineriei.

Pentru ziua de duminică, 12.11 Asociația  Studentilor Mediciniști din Oradea derulează două campanii de informare a populației intitulate ”Ana si Mia”, respectiv “Antidiabet – World Diabetes Day”.

 Scopul proiectului “World Diabetes Day” este de a informa populația orașului despre ce înseamnă diabetul zaharat, precum și care sunt complicațiile acestei afecțiuni. De asemenea, studenții pun  accent pe transmiterea informațiilor care îndeamnă la urmarea tratamentului prescris de medicul specialist și adoptarea unui stil de viață sănătos.

Cât despre proiectul „Ana și Mia m-au ucis”, vă putem menționa că a prins contur prin dorința voluntarilor ASMO, care doresc să aducă la cunoștința tineretului pericolele anorexiei și bulimiei și să explice că ele nu sunt diete, ci boli mortale. Scopul său este de a promova o viață sănătoasă și un corp sănătos, în paralel cu dezvăluirea adevărului despre pericolele acestor boli.

Așa arată programul pregătit de cele 5 asociații studențești implicate. Studenții voluntari vă invită să le fiți alături pe toată durata celor 11 zile de festival, garantându-vă experiențe inedite, acumularea de idei și informații noi, și nu în ultimul rând, multă distracție.

 

Ne găsiți și pe Google News