Un tanar a fost depistat de radar circuland cu 153 de km/h pe DN79
Stiri Bihor

Un tanar a fost depistat de radar circuland cu 153 de km/h pe DN79

Peste 400 de conducători auto care nu au respectat legislația rutieră au fost sancționați de polițiștii rutieri în acțiune – au fost sancționați 312 conducători auto care au depășit  limitele legale de viteză, reținute 26 de permise și constatate 14 infracțiuni.

În intervalul 16 – 18 februarie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic la sfârșit de săptămână, au fost aplicate 407 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 163.100 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 26 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute 13 certificate de înmatriculare, au fost constatate 14 infracţiuni şi 11 tamponări.

312 sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 33 de pietoni au fost sancționați pentru traversări neregulamentare, 29 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, 11 pentru punerea în circulație a unor autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice, opt pentru conducere sub influența alcoolului, iar 14 sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

De asemenea, vineri, 16 februarie a.c., în intervalul orar 09.30 – 16.00, polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au acționat în colaborare cu polițiștii rutieri din cadrul I.P.J. Arad, pe tronsonul D.N.79 care traversează cele două județe, pe linia combaterii nerespectării regimului legal de viteză și depășiri neregulamentare.

În cadrul acțiunii desfășurată pe D.N. 79 au fost folosite 5 aparate radar tip pistol și unul de tip clasic, fiind aplicate 202 sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 60.000 de lei, din care 180 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și constatate două infracțiuni. Totodată, au fost reținute cinci permise de conducere, din care două pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise.

Astfel, vineri, 16 februarie a.c., la ora 13.44, pe D.N. 79 a fost depistat în trafic un tânăr de 26 de ani, din localitatea Biled, județul Timiș, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 153 km/h, înregistrată radar.

De asemenea, sâmbătă, 17 februarie a.c., la ora 12.02, pe D.N. 1, în localitatea bihoreană Săcădat a fost depistat în trafic un bărbat de 39 de ani, din municipiul Timişoara, județul Timiş, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 102 km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50 km/h.

Conducătorii auto care au depăşit limita legală de viteză cu peste 50 km/h au fost sancţionați contravenţional cu 9 – 20 puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.    

loading...