Un tanar de 20 de ani, din Ineu, surprins de radar circuland cu 121 km/h in localitate
Stiri Bihor

Un tanar de 20 de ani, din Ineu, surprins de radar circuland cu 121 km/h in localitate

Miercuri, 24 octombrie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 97 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 72.905 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut șapte permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute două certificate de înmatriculare, au fost constatate șase tamponări.

34 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea indicatoarelor rutiere de la trecerile la nivel cu calea ferată, 24 pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 11 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, patru sancțiuni au fost aplicate pentru punerea în circulație a unor autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice, iar 24 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Astfel, miercuri, 24 octombrie a.c., la ora 18.03, în localitatea bihoreană Girişul de Criş a fost depistat în trafic un tânăr de 20 de ani, din localitatea Ineu, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 121 km/h, înregistrată radar.

Conducătorul auto care a depăşit limitele legale de viteză cu peste 50 km/h a fost sancţionat contravenţional cu 9 – 20 puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.