Anunțuri publicitare
Noi investitii in Oradea. 18 milioane de euro pentru a nu mai tine oradenii in frig, in caz de avarie in reteaua de termoficare
Stiri Oradea

Noi investitii in Oradea. 18 milioane de euro pentru a nu mai tine oradenii in frig, in caz de avarie in reteaua de termoficare

Un alt proiect important pentru Oradea, despre care a vorbit Primarul Ilie Bolojan, in conferinta de presa, este cel legat de continuarea investiiilor in sistemul de termoficare in Oradea.

Asa cum stiti, noi avem doua proiecte depuse in continuarea celui finalizat deja. E vorba de inlocuirea a peste 20 km de magistrale, un prim proiect de aprox 27 de mil de euro, care este intr-o faza avansata de evaluare si un alt proiect de 19 mil de euro, pentru cresterea aportului de energie produsa de apa geotermala, in sistemul de incalzire si reabilitarea retelelor in Cartierul Nufarul, care si el este intr-o faza avanasata de evaluare“, a explicat Ilie Bolojan.  Aceste proiecte vor rezolva partea majora din retelele de termoficare din Oradea, a concluzionat primarul

Un nou proiect important este cel de achiztie a unui grup energetic de rezerva, care este propus a se face incepand de anul viitor, grup care este necesar pentru a ne asigura o rezerva de asigurare a caldurii pe perioada de iarna, in conditiile in care toate investitiile realizate din bani europeni functioneaza la capacitate maxima.

Daca s-ar intampla o avarie la o instalatie, nu am mai avea cu ce sa intervenim. Ca sa evitam o astfel de situatie urmeaza sa facem o astfel de investitie, finantata din bugetele locale si bani de la Termoficare“, a explicat Ilie Bolojan.

Este vorba de un cazan de apa fierbinte si de un motor termic, care odata realizate, vor asigura atat capacitatea de functionare normala, cat si capacitatea de rezerva, cand apar avarii sau temperaturile sunt foarte scazute.

Valoarea estimata a acestor investitii este de cca 18 mil euro. “Ne propunem ca daca aceasta investitie va fi aprobata sa tercem la proceduril de licitatie. Durata de realizare este de 18 luni. Asta ar insemna ca in iarna lui 2019-2020 sa intre in functiune”, a explicat la final primarul.

“Aceste investitii nu au un impact asupra pretului gigacaloriei, pentru ca se fac din bugete de investitii, eventualele elemente de influentare a pretului pot fi fluctuatiile pretului gazelor sau intentia  anuntat de catre guvernanti de modificare a TVA-ului”, a mai precizat Ilie Bolojan.

Anunțuri publicitare
loading...