Un spectacol de teatru cu o altă viziune, un spectacol alternativ. Eu sunt! Și? – despre om, despre toleranță
Diverse

Un spectacol de teatru cu o altă viziune, un spectacol alternativ. Eu sunt! Și? – despre om, despre toleranță

Spectacolul Eu sunt! Și? are la bază conceptul și dramaturgia gândite de Dan Boldea, un tânăr actor și dramaturg. Acesta abordează problema identității sexuale prin prisma ambelor tabere (pro/contra) într-o cheie ironică și aproape autoironică.

Acesta este primul meu text dramatic montant vreodată împreună cu o echipă, este pentru prima dată când lucrez la senă cu o echipă atât de numeroasă și talentată, dar mai mult decât atât, am bucuria că pot să vorbesc prin această montare despre niște probleme reale ale societății românești și nu numai, care ne afectează cu adevărat. Da, pe de o parte atingem subiectul homosexualității, însă pe de altă parte atingem subiectul extremismului religios, acest spectacol își întinde plasă și cuprinde mai multe întrebări fundamentale despre om” – a declarat Dan Boldea.

Având ca punct de pornire situația lagărelor de concentrare pentru gay din Cecenia, spectacolul expune perspectiva locală/națională asupra acestui subiect polemic. Conținând elemente de performance, tinde spre o exprimare exacerbată a ideilor noastre cu privire la condiția comunității LGBT. Un test de onestitate și curaj atât pentru echipă cât și pentru public!

Hai la acest spectacol în data de 9 iunie de la ora 19:00, la Studio Act din Oradea!.

Atenție: Spectacolul folosește efecte speciale: stroboscop, mașină de fum, sunete puternice și nu este recomandat copiilor, femeilor însărcinate, persoanelor cu epilepsie și celor cu pace-maker.

Recomandare de vârstă: 16+

O producție realizată în colaborare cu Reactor de creație și experiment și Facultatea de Teatru și Film, din cadrul Universității Babeș-Boliay.

Un spectacol pus în scenă de: Dan Boldea, în regia lui: Lorán Betty, cu: Oana Nemeș, Paul Sebastian Popa, Dragos Lupau, Bogdan Gontineac.

Durata: 60 min.

Ne găsiți și pe Google News