Un sofer de 19 ani, surprins in Uileacu de Cris conducand cu 112 km/h.
Stiri Bihor

Un sofer de 19 ani, surprins in Uileacu de Cris conducand cu 112 km/h.

În perioada 18 – 20 ianuarie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate la sfârșit de săptămână, au fost aplicate 252 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 114.045 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 35 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute șase certificate de înmatriculare, au fost constatate cinci infracțiuni și 14 tamponări.

163 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 14 participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, au fost sancționați 13 bicicliști, 12 pietoni, 13 sancţiuni au fost aplicate pentru punerea în circulaţie a unor autovehicule care prezentau defecţiuni tehnice, au fost sancționate 13 depășiri neregulamentare, iar 24 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

interlink.ro

Astfel, duminică, 20 ianuarie a.c., la ora 23.32, pe D.N. 1, în localitatea bihoreană Uileacu de Criş a fost depistat în trafic un tânăr de 19 ani, din municipiul Oradea, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 112 km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50 km/h.

Conducătorul auto care a depăşit limitele legale de viteză cu peste 50 km/h a fost sancţionat contravenţional cu 9 – 20 puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.    

Ne găsești și pe Google News