Incendiu in Haieu, ISU Crisana: cauza probabila un cos de fum deteriorat
Stiri Bihor

Incendiu in Haieu, ISU Crisana: cauza probabila un cos de fum deteriorat

În data de 19 ianuarie a.c., forţele de intervenţie ale Gărzii de Pompieri 1 Mai au acționat cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, pentru stingerea unui incendiu produs la o gospodărie din localitatea Haieu.

La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la acoperişul locuinței, existând riscul extinderii acestora la întreaga casă. Pompierii militari au localizat şi lichidat incendiul în limitele găsite, împiedicând propagarea acestuia la întregul acoperiș și la încăperile locuinței.

Evenimentul, a cărui cauză probabilă a constituit-o un coș de fum deteriorat, s-a soldat cu arderea unei suprafețe de aproximativ 10 metri pătrați acoperiș și a circa 10 metri pătrați polistiren.

În acest context, pompierii militari bihoreni reamintesc cetăţenilor faptul că verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii.Totodată, coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de materialele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn etc.).

interlink.ro

Ne găsești și pe Google News