Un sofer a fost suprins de radar, in timp ce circula cu u 114 km/h, intr-o zona de limitare la 50km/h
Stiri Bihor

Un sofer a fost suprins de radar, in timp ce circula cu u 114 km/h, intr-o zona de limitare la 50km/h

În perioada 23 – 25 martie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic la sfârșit de săptămână, au fost aplicate 355 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 148.215 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 37 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute șase certificate de înmatriculare, au fost constatate 20 de infracţiuni şi 16 tamponări.

244 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 39 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, 14 sancțiuni au fost aplicate pentru punerea în circulație a unor autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice, șapte sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, șase pietoni au fost sancționați pentru traversări neregulamentare, iar 45 pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere. 

Astfel, duminică, 25 martie a.c., la ora 07.40, pe D.N. 1 a fost depistat în trafic un bărbat de 62 de ani, din comuna Mărăcineni, județul Argeş, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 114 km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50 km/h.

Conducătorul auto care a depăşit limita legală de viteză cu peste 50 km/h a fost sancţionat contravenţional cu 9 – 20 puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.

Ne găsiți și pe Google News