Un politist oradean a refuzat MITA de 200 de dolari. Acesta a inregistrat convorbirea si l-a denuntat la DGA
Informatii utile

Un politist oradean a refuzat MITA de 200 de dolari. Acesta a inregistrat convorbirea si l-a denuntat la DGA

Se spune ca privind o floare nu se face primavara, insa privind-o cu atentie, macar simti ca se apropie. Am putea asemena aceste vorbe si cu fapta politistul oradean de la rutiera, care, in luna octombrie, a oprit in trafic un sofer ce  avea numarul de inmatriculare al masinii expirat, inca din februarie 2016, refuzand sa fie mituit de acesta. Astfel am putea spune ca, treptat, mitul mituirii politistului incepe sa cada.

In același timp, la locul respectiv, cu un alt autoturism, a venit și viitorul inculpat I.P.D., tatăl conducătorului auto, care i-a cerut politistului sa nu intocmeasca actele de constatare si a incercat sa-l mituiasca, oferindu-i suma de 200 de dolari SUA. Politistul a refuzat mita si a inregistrat convorbirea cu telefonul mobil.

A doua zi s-a prezentat la Direcția Generală Anticorupție (D.G.A.) — Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) si a formulat un denunt impotriva celui care a incercat sa-l mituiasca.

„Pe parcursul verificărilor efectuate la fața locului și la sediul poliției, unde au fost conduși cei doi, I.P.D. i-a cerut în mod repetat martorului denunțător să nu întocmească actele de constatare ale infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat și i-a oferit suma de 200 dolari SUA, fiind refuzat de polițist.”, se arata in comunicatul DGA.

Denunțul a fost înaintat spre competentă soluționare Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, procurorul desemnat dispunând începerea urmăririi penale in rem pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită. De asemenea, s-a dispus delegarea lucrătorilor de poliție judiciară din cadrul D.G.A. — S.J.A. Bihor pentru efectuarea mai multor acte procedurale.

La data de 27 octombrie a.c., procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor a emis rechizitoriul și a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului I.P.D. pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, se mai arata in comunicatul D.G.A. Bihor.

Felicitari politistului oradean si aviz si altor soferi, care inca nu cred ca #coruptiaucide 

Foto: arhiva

Ne găsiți și pe Google News