Un om de afaceri din Suceava a construit, din bani proprii, primul metru de autostrada din Moldova  (Foto/Video)
National

Un om de afaceri din Suceava a construit, din bani proprii, primul metru de autostrada din Moldova (Foto/Video)

chilipirul-zilei.ro/
Omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi a construit un metru de autostradă în județul Suceava, într-o singură zi, prin mobilizarea unei echipe de doar 17 oameni pentru a dovedi că se pot construi autostrăzi în România.

Proiectul a costat 4500 de euro, a fost realizat în șapte ore cu o echipă de 17 muncitori.

Pentru această lucrare au fost folosite un excavator cu gheară pe roți, un excavator tip macara cu șenile, un buldozer tasator, două camioane cu remorcă, un camion cu betonieră, două microbuze, o vola, șase lopeți, două dreptare, două drujbe, patru ciocane, 4.17 metri cubi de beton, 36 de metri pătrați de plasă de fier, un kilogram de cuie, trei kilograme de vopsea, 36 metri cubi de balastru, opt metri liniari de țeavă rectangulară de fier 10 cm x 10 cm grosime pentru parapetele de protecție șosea și 12 metri liniari de țeavă rectangulară de fier 10 cm x 10 cm grosime pentru susținerea afișajelor și indicatoarelor rutiere.

decathlon.ro

Acest metru de autostradă va fi inaugurat în data de 15 martie la ora 15:00, când ar urma să se desfășoare și un protest național față de lipsa de autostrăzi din Moldova, respectiv încetarea activității pentru 15 minute de fiecare român care susține nevoia de autostrăzi.

Ştefan Mandachi a subliniat că gestul său este unul personal, că nu face politică şi nu este membrul vreunui partid. Reamintim că omul de afaceri Ştefan Mandachi este cel care în luna februarie a împânzit ţara cu milioane de afişe cu mesajul „România vrea autostrăzi”.

Practic, am demonstrat că în șapte ore se face un metru de autostradă. Dacă există voință și bani, chiar și un singur om poate face o autostradă fără nicio problemă. România are bani. Chiar și pentru două autostrăzi, dar ni se spune să stăm liniștiți că, până în 2027, o să avem autostradă. Mi se pare absurd să mai treacă încă o generație, iar noi să continuăm să pierdem ani din viață la volan. Nu vreau ca demersul meu să fie catalogat drept un semnal de alarmă pentru că, semnalul a fost dat deja de morții nevinovați pe șosele. Prin acest manifest mă expun total și îmi asum consecințele,” a declarat Ștefan Mandachi.

Sursa: newsbucovina.ro