Drum nou de legatura, acoperit cu tabla si pamant, intre DN 79 si Centura Oradea
Stiri Oradea

Drum nou de legatura, acoperit cu tabla si pamant, intre DN 79 si Centura Oradea

noriel.ro
Primarul Ilie Bolojan a susținut ieri, 4 martie 2019, o conferință de presă în care a prezentat stadiul unui alt proiect de investiții pe care municipalitatea urmează să il implementeze în perioada următoare, cu scopul de a fluidiza traficul si anume legătură Calea Aradului-Strada Ogorului.

Proiectul prezentat în cadrul conferinței de presă este cel ce va realiza legătura între DN79 Oradea – Arad, prin spatele centrului comercial Era Shopping Park și Calea Ogorului, la girația de la colțul Cimitirului Rulikowski. Acesta va fi un drum nou de legătură având o lungime de 900 metri, pe două benzi, cu trotuare pe toată lungimea.

Acum suntem în faza de realizare a documentațiilor. Avem o negociere cu Era Shopping Park să ne dea în administrare gratuită acel drum, ca să nu mai învestim pentru el. Cea mai complicată porțiune este cea de traversare pe sub culoarul de zbor, care în fapt este o porțiune de drum acoperit, de două benzi, cu o lățime pe carosabil a celor două benzi de 7 metri și două trotuare laterale de câte un metru, această subtraversare permițând circulația mașinilor, care au un gabarit mai mic de 3,5 metri”, a explicat primarul Ilie Bolojan.

Structura de protecție a acestui drum acoperit este din tablă ondulată, care va asigura înălțimea de 3,50 metri în această zonă. Aceasta va fi acoperită de o suprafață de pământ în așa fel încât la nivelul superior să nu depășească nivelul pistei de aterizare, acestea fiind condiționări din partea Autorității Aeronautice.

orange.ro

Costul estimat al acestei lucrări este de aproximativ 1,1 milioane euro, urmând să fie realizată din buget local.

Compania va preda studiul de fezabilitate al lucrării la data de 1 mai 2019. Ne propunem ca în cursul acestei luni să finalizăm procedurile juridice, să obținem un acord de la aeroport pentru darea în administrare a acelei porțiuni de aproximativ 2000 de metri de teren care ar fi afectată, să dăm un vot în Consiliul Municipal pentru preluare în administrare și desigur, sper că vom primi de la Consiliul Județean, și le mulțumesc anticipat pentru acest lucru, un vot de dare în administrare pe perioada execuției lucrărilor în așa fel încât să putem în luna mai să demarăm procedura de proiectare și de execuție a acestei lucrări”, a spus primarul Oradiei.