Un nou pod va fi construit in Oradea. Vezi unde si cand va fi realizat acesta
Stiri Oradea

Un nou pod va fi construit in Oradea. Vezi unde si cand va fi realizat acesta

Primarul Oradiei, Ilie Bolojan, a sustinut astazi o conferinta de presa, in care a prezentat mai multe proiecte ce urmeaza sa fie supuse votului, pe ordinea de zi a Consiliului Local Oradea.

Unul dintre acestea este legat de Proiectul de Mobilitate Urbana si vizeaza realizarea unui Pod Pietonal peste raul Crisul Repede, ce va fi construit in zona Aquaparkului – Parc Bratianu si care va lega, printr-un drum pietonal, Cetatea Oradea si zona pietonala – Parcul 1 Decembrie spre Piata Unirii.

Podul va avea o latime de 4 metri, urmand sa fie folosit atat pentru acces pietonal cat si pentru pista de biciclete, fiind sustinut de un singur pilon, cu o inaltime de 35 de m, iar lungimea acestuia  va fi de 91 de m. Valoarea estimata, conform studiului de fezabilitate, este de 2,3 milioane de euro, fara TVA, iar finanatrea constructiei se va face din fonduri europene. Ilie Bolojan a precizat ca: „Vom incercarea sa-l finantam din actuala perioada de finantare, daca se vor mai deschide actele si avem  informatii ca acest lucru este posibil, iar daca nu, atunci vom intra cu finantarea pe viitoarea perioada de finantare 2021 -2028, acest proiect fiind sigur, deoarece se incadreaza pe agenda proiectelor europene de mobilitate urbana.

Perioada de realizare este de 18 luni, din care doar 12 luni  este partea de executie, „iar astea inseamna ca, daca proiectul va fi avizat azi, in Consiliu Local, atunci in perioada urmatoare se va realiza licitatia pentru proiectul tehnic, iar in vara viitoare vom avea acest proiect gata, urmand sa-l introducem pentru finantare”, a mai precizat Ilie Bolojan.

interlink.ro

Dupa finalizarea executiei podului pietonal, va urma un alt proiect de regenerare urbana, pe malul stang al Crisului Repede, care va deschide o strada din zona Podului Pietonal, care il va lega de Cetatea Oradea. „In acest sens se vor face cateva exproprieri in zona”, a mai precizat primarul.

 

Ne găsești și pe Google News