Un nou parc, în suprafață de 2466 mp, se va amenaja la intersecția dintre străzile Matei Corvin și Rectorului
Stiri Oradea

Un nou parc, în suprafață de 2466 mp, se va amenaja la intersecția dintre străzile Matei Corvin și Rectorului

Spațiul verde al municipiului Oradea se va îmbogăți cu încă un parc. Acesta va fi amenajat în partea de nord-vest a orașului, în cartierul Episcopia, la intersecția dintre străzile Matei Corvin și Rectorului. De asemenea, Parcul Petőfi, un vechi parc istoric în suprafață de 2,5 ha, va fi modernizat.

Primarul Florin Birta a prezentat în cadrul conferinței de presă de azi detalii despre cum vor arăta cele două proiecte după implementare.

Consiliul Local a aprobat în ședinţa de azi, 30 august, studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru „Amenajarea parcului public din str. Matei Corvin – str. Rectorului”.

Terenul pe care se va amenaja noul parc a fost transmis din proprietatea publică a statului în proprietatea publică a municipiului Oradea prin Hotărârea Guvernului nr. 75/2020. Construcțiile aflate pe acest teren au fost deja demolate, ele aflându-se într-o stare avansată de degradare.

interlink.ro

Prin acest parc se va realiza un spaţiu urban modern, un loc prielnic pentru odihnă, pentru activităţi de joacă şi activități sportive.

Lucrările propuse prin studiul de fezabilitate sunt: alei asfaltate,  adiacent zonelor de activități și relaxare propuse; amenajarea unui teren multifuncțional prevăzut cu nocturnă şi împrejmuire; amenajarea unui spațiu de joacă pentru copii prevăzut cu pardoseală din tartan; mobilier urban; spaţii verzi și plantații de arbori cu diversitate ornamentală (arțar, magnolie, mesteacăn, tei, castan roşu, con decorativ); sistem de irigații pentru zona verde gazonată; sistem de iluminat public în parc.

Suprafața verde amenajată va fi de 1.535,45 mp, suprafața de alei asfaltate – 210, 21 mp, suprafață loc de joacă – 367,70 mp și terenul multifuncțional de sport – 352,64 mp.

Valoarea totală a investiției este de 2.105.730,77 lei (inclusiv TVA).

Ne găsești și pe Google News