Un nou parc de joaca pentru copii in Oradea (FOTO)
Stiri Oradea

Un nou parc de joaca pentru copii in Oradea (FOTO)

Primăria Oradea a finalizat la sfârșitul săptămânii trecute amenajarea pe strada Secarei, în imediata vecinătate a pasajului și a aleii care leagă Cartierul Oncea de B-dul Ștefan cel Mare, a unui nou loc de joacă pentru copii

Așa cum afirma și viceprimarul Florin Birta în luna noiembrie a anului trecut, la încheierea lucrărilor la pasajul denivelat pe sub liniile de cale ferată, care asigură accesul din zona străzii Secarei, respectiv între Cartierul Oncea şi B-dul Ștefan cel Mare, amenajarea unui loc de joacă pentru copiii din această zonă era mai mult decât necesară.

Prin urmare, după încheierea de către Direcția Patrimoniu Imobiliar din cadrul Primăriei Oradea a procedurilor de închiriere a terenului de la CFR Marfă, acesta a primit destinația de loc de joacă pentru copiii din zonă.

Locul de joacă se întinde pe o suprafață de 250 mp. După nivelarea, amenajarea și împrejmuirea terenului de către Primăria Oradea, spațiul a fost dotat cu 4 leagăne, un balansoar, un tobogan și un carusel. Locul dispune de un spațiu generos, umplut cu nisip și încadrat de borduri.

Totodată, aici au fost amplasate bănci de odihnă și coșuri de gunoi.

Cu acest nou spațiu de joacă, pe raza municipiului Oradea sunt amenajate un număr total de 105 locuri de joacă.