Lucrările la pasajul subteran pietonal din Oncea avansează
Stiri Oradea

Lucrările la pasajul subteran pietonal din Oncea avansează

Lucrările la pasajul subteran pietonal din Oncea avansează. Acesta va avea o lungime totală de 55 de metri și va facilita accesul locuitorilor din Oncea spre Bdul Ştefan cel Mare, care traversau peste liniile de cale ferată în condiții de risc. Pasajul va avea 3 metri lățime și va putea fi folosit și de către bicicliști. Atoritatile estimeaza că lucrările se vor finaliza în cursul lunii septembrie.

La sfârşitul lunii iunie, firma Abed Nego SRL a început lucrările la trecerea denivelată pe sub liniile de cale ferată Oradea – Episcopia Bihor, în zona străzii Secarei. Acest pasaj subteran între strada Secarei şi Bulevardul Ştefan cel Mare va facilita accesul locuitorilor din Oncea spre Bdul Ştefan cel Mare.

Pasajul va avea o lungime totală de 55 metri, din care pasajul propriu-zis este de 48,5 metri, iar  racordurile de capăt sunt de 2 x 4 metri, cu înălţimea de 2,4 metri şi lăţimea de 3 metri.

Până în momentul de față s-au executat săpăturile și fundația pe o lungime de 22 metri, au fost montate 15 bucăți de elemente prefabricate din beton armat, de tip cadru, s-a executat hidroizolația elementelor prefabricate și colmatarea rosturilor – dren de piatră spartă, a fost demontat podul provizoriu pentru trecerea trenurilor de pe linia 1 și 2 și a fost montat pe linia 3 de cale ferată.

Valoarea lucrărilor este de 1.252.572,77 lei, fără TVA. Durata de execuţie conform contractului este de 9 luni.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News