Un minor in varsta de 17 ani din Tinca a fost gasit inecat in apele Crisului Negru
Stiri Bihor

Un minor in varsta de 17 ani din Tinca a fost gasit inecat in apele Crisului Negru

În perioada 17 – 22 iulie a.c., în apele din Bihor și-au pierdut viața două persoane, ultima tragedie producându-se sâmbătă, pe raza comunei Tinca, luni, 22 iulie a.c

Saptamana trecuta, un bărbat a fost scos fără suflare, de pompieri, din Crișul Repede, în zona Barajului Ioșia, din municipiul Oradea, iar câteva zile mai târziu, un adolescent aflat la scăldat și-a pierdut viața în apele Crișului Negru.

În seara zilei de sâmbătă, 22 iulie a.c., în jurul orei 19.15, un apelant al numărului unic 112 solicita intervenția echipajelor specializate, pe raza localității Tinca, pentru salvarea unui adolescent din Crișul Negru, acesta fiind văzut dispărând sub apă.

            La locul indicat, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana” la județului Bihor a mobilizat operativ, echipajele de căutare-salvare de la înec ale Gărzii de Pompieri Tinca și Detașamentului de Pompieri Salonta, echipajul de pompieri paramedici al Gărzii Tinca și autospeciala SMURD de intervenție a medicului de urgență.

            În urma căutărilor efectuate cu bărcile, echipamentele și accesoriile din dotare, specifice unor astfel de misiuni, pompierii au găsit adolescentul și l-au adus la mal,  predându-l echipajului de paramedici, care a procedat la efectuarea manevrelor de resuscitare.

            Din nefericire, minorul, în vârstă de 17 ani, nu a mai putut fi salvat.

Va reamintim ca in luna iunie, un alt minor a fost gasit inecat dupa cateva ore de cautare. salvatorii au scos corpul copilului  de la cca 3 m sub apa

Astfel de tragedii survin, din nefericire, în fiecare an pe timpul verii, în județul nostru! Suntem conștienți că zilele caniculare îi îndeamnă pe oameni la scăldat, însă, pentru evitarea unor adevărate drame, este foarte important ca scăldatul să se facă doar în locuri special amenajate pentru înot!

În multe situații, curentul puternic, adâncimea apei și teribilismul stau la baza unui scenariu dramatic! Condițiile de înot pot fi imprevizibile în râuri, iazuri, lacuri sau în mare. Chiar și persoanele care înoată bine pot fi prinse într-un curent de apă, pot avea crampe musculare sau pot obosi.

Fiecare părinte trebuie să aibă în vedere siguranța copilului! Este foarte important să nu-ți pierzi copilul din câmpul vizual, nici măcar o secundă. Oricât de bine înoată copilul, nu aveți garanția că ceva rău nu se poate întâmpla!

  • Explicați-le copiilor pericolul la care se expun scăldându-se în locuri neamenajate și consecințele grave, uneori tragice, ale actelor de teribilism.
  • Respectați avertizările privind interzicerea scăldatului!
  • Supravegheați permanent copiii aflați în apă sau în apropierea acesteia!

Foto: arhiva

Ne găsiți și pe Google News