Un copil din judetul Bihor in varsta de 15 ani a fost la un pas de moarte dupa ce a folosit benzina la aprinderea focului in soba. Minorul a suferit arsuri pe maini, fata si pe burta
Stiri Bihor

Un copil din judetul Bihor in varsta de 15 ani a fost la un pas de moarte dupa ce a folosit benzina la aprinderea focului in soba. Minorul a suferit arsuri pe maini, fata si pe burta

Luni, 15 martie a.c., echipajele de pompieri militari din cadrul Secției Beiuș au acționat pentru acordarea primului ajutor calificat unui minor și pentru stingerea incendiului produs în locuința acestuia.

Apelul care sesiza izbucnirea unui incendiu la o casă din localitatea Pocioveliște, comuna Curățele, în urma căruia un minor a fost rănit, a fost primit în dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor, în jurul orei 18.05, moment în care, la fața locului au fost mobilizate cu operativitate, trei echipaje de pompieri militari din cadrul Secției de Pompieri Beiuș, din care două de stingere și unul de prim ajutor calificat, echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean.

Până la sosirea forțelor specializate, un vecin de-al minorului a intervenit pentru stingerea incendiului, reușind să împiedice dezvoltarea acestuia.

Ajunse la adresa indicată de apelant, echipajele medicale au acordat îngrijirile necesare adolescentului, care s-a rănit încercând să aprindă focul în sobă cu benzină, iar echipajele de stingere au acționat pentru lichidarea ultimelor focare și înlăturarea efectelor negative ale incendiului produs în dormitorul locuinței.  

Minorul, în vârstă de 15 ani, care a suferit arsuri de gradul 1, în zona toracică și de gradele 2 și 3 la nivelul feței și al mâinilor, a fost transportat Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean.

În urma evenimentului, a cărui cauză probabilă a constituit-o utilizarea benzinei pentru aprinderea focului, au ars un colțar, un fotoliu și o ladă de lemne.

Foto: arhiva

Ne găsiți și pe Google News