Un copil de 3 ani a murit dupa ce a cazut intr-o fosa septica. Florica Chereches cere demisia ministrului Educatiei
National

Un copil de 3 ani a murit dupa ce a cazut intr-o fosa septica. Florica Chereches cere demisia ministrului Educatiei

Un copil de 3 ani a murit după ce a căzut în fosa septică a unei şcoli din judeţul Iaşi. Băiatul urma să meargă la grădiniţă abia din toamnă, dar conducerea şcolii îi convinsese pe părinţi să-l aducă la cursuri, ca să se obişnuiască.

A fost găsit abia la două ore după ce fratele său mai mare i-a anunţat pe dascăli că nu ştie unde este. Fosa septică în care a căzut fusese construită, cu 11 ani în urmă, chiar de tatăl copiilor, şi era acoperită cu un capac de tablă ruginită. Poliţiştii au deschis în acest caz un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Incidentul s-a petrecut luni după-amiază, în curtea şcolii din satul Buda, comuna Brăieşti, judeţul Iaşi. Conducerea unităţii de învăţământ a sunat la 112, la faţa locului sosind un echipaj al ambulanţei. Medicii au încercat resuscitarea copilului timp de câteva zeci de minute, în final fiind constatat decesul acestuia.

Deputatul liberal, Florica Chereches, Vicepresedinte al Comisiei de Invatamant din Camera Deputatilor, a scris pe pagina sa de facebook: „Să ai, în 2019, aproape 2000 de școli cu WC-ul în curte și tu să cumperi tablete și table inteligente, este dovada faptului că această guvernare nu este axată pe rezolvarea problemelor cronice din învățământ, ci pe cheltuirea cât mai rapidă a banilor publici, în scop electoral.”

interlink.ro

De asemenea, Florica Chereches a aratat ca, Ministerul Educatiei ar fi putut aloca 70 milioane de lei pentru a rezolva definitiv problema acestor fose septice, avand in vedere ca acelasi minister a alocat peste 1 miliard de lei pentru rechizite, ghiozdane, tablete și table inteligente.

Cu 70 milioane lei, ar fi putut să rezolve problema WC-urilor din curtea şcolilor, dar actualul ministru al Educației a preferat să cheltuie banii pe rechizite, ghiozdane, tablete și table inteligente, adică peste 1 miliard de lei„, a mai spus deputatul.

Puternic afectata de cele intamplate, Florica Chereches a cerut demisia Inspectorului Scolar Iasi, a Prefectului de Iasi si a ministrului Educatiei: „Solicit demisia Inpectorului Școlar de la Iași, a Prefectului de Iași și a ministrului Educației!”

Ne găsești și pe Google News