Câini polițiști, jocuri, concursuri și demonstrații spectaculoase, pregătite de polițiștii bihoreni pentru elevii din Suplacu de Barcau
Stiri Bihor

Câini polițiști, jocuri, concursuri și demonstrații spectaculoase, pregătite de polițiștii bihoreni pentru elevii din Suplacu de Barcau

Luni, 15 aprilie a.c., polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor alături de reprezentanții OMV Petrom au fost prezenți în comunitatea din localitatea bihoreană Suplacu de Barcău, în cadrul Campaniei preventive „Împreună pentru o comunitate mai sigură!”, pentru prevenirea criminalității în mediul rural*.

Prima acțiune derulată de polițiștii bihoreni în cadrul campaniei preventive s-a desfășurat la Liceul Tehnologic nr.1 Suplacu de Barcău. Polițiștii de prevenire bihoreni au organizat o sesiune de informare cu elevii, în cadrul căreia au fost abordate subiecte referitoare la prevenirea victimizării, bullying și cyberbullying. În același context, polițiștii bihoreni și partenerii de campanie au distribuit copiiilor prezenți la activitate, materiale informativ – preventive, pliante și broșuri cu recomandări destinate autoprotecției.

La activitățile derulate în cadrul instituției de învățământ, au fost prezenți, alături de polițiștii de prevenire, ordine publică și rutieră, și polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Poliției Bihorene.

Polițiștii de la acțiuni speciale au efectuat, în fața celor peste 300 de copii prezenți în curtea unității de învățământ, exerciții demonstrative de prindere a unor infractori. Polițiștii bihoreni au fost însoțiți de doi câini de serviciu, rasa „Ciobănesc german”. Roco și Rem, ambii de 6 ani, specializați în detectarea de materiale explozibile și patrulare și intervenție, au reprezentat o adevărată atracție pentru copiii de toate vârstele. Câinii polițiști au fost implicați, alături de conductorii lor, în exercițiile demonstrative efectuate de polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale, care le-au și prezentat copiilor modul în care se antrezează un câine polițist și rolul important al acestuia în activitatea de investigare.

Tot în curtea unității de învățământ, alături de copii au fost prezenți și polițiștii criminaliști din cadrul Poliției Municipiului Marghita, care le-au prezentat copiilor detalii despre modul în care se ridică urmele papilare, dar și despre alcătuirea unei truse criminalistice.

Copiii au putut studia îndeaproape autoturismele de serviciu ale polițiștilor rutieri din cadrul Poliței Municipiului Marghita, dar și motocicleta de serviciu de la Serviciul Rutier, sub supravegherea polițiștilor.

Polițiștii de prevenire și polițiștii Postului de Poliție Suplacu de Barcău au organizat în curtea instituției de învățământ jocuri și concursuri care au vizat educația antivictimală și antiinfracțională a tinerilor, pentru conștientizarea acestora cu privire la importanța adoptării conduitei preventive (anexăm foto).

În cadrul activităților organizate în localitatea Suplacu de Barcău, polițiștii de prevenire bihoreni, alături de partenerii de campanie, au distribuit materiale informativ – preventive, pliante, broșuri cu recomandări destinate autoprotecției, în locuri cu aflux mare de cetățeni din localitate. Totodată, afișele campaniei au fost expuse la sediile unității de învățământ, la postul de poliție etc..

*Campania, derulată la nivel național, este inițiată de Poliţia Română, cu sprijinul OMV Petrom. Obiectivul campaniei este conștientizarea cetățenilor din mediul rural asupra importanței prevenirii în ceea ce privește furturile, înşelăciunile, accidentele rutiere, precum și importanţa asigurării antiefracţie, prevenirii delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, priorităţi permanente ale Poliţiei Române.

În acțiunile pe care le vor desfășura în mediul rural, în perioada aprilie – iunie a.c., polițiștii de prevenire bihoreni îi vor informa pe cetățenii din mediul rural cu privire la măsurile de protecţie pe care fiecare persoană trebuie să le cunoască şi să le adopte pentru a-şi spori siguranţa proprie, a familiei sale şi nu în ultimul rând, a comunităţii în care trăieşte. Totodată, în cadrul campaniei, polițiștii bihoreni vor realiza activități de tip „door to door”, pentru informarea persoanelor care locuiesc singure sau în zone izolate. 

loading...