Un consilier local din Hidiselul de Sus a fost declarat incompatibil de A.N.I.
Stiri Bihor

Un consilier local din Hidiselul de Sus a fost declarat incompatibil de A.N.I.

Intr-un comunicat, transmis in aceasta dimineata, Agenția Națională de Integritate ne informeaza ca a constatat starea de incompatibilitate și existența conflictului de interese de natură administrativă în cazul a cinci aleși locali printre care si un consilier local in cadrul Consiliului Local al comunei Hidiselu de Sus, judetul Bihor.

Sterp Ioan, in calitate de consilier local, a participat la deliberarea și adoptarea Hotărârii Consiliului Local privind închirierea prin licitație publică deschisă a unui imobil situat în satul Hidișelul de Sus, județul Bihor, în baza căreia a fost încheiat Contractul de închiriere între comuna Hidișelu de Sus și societatea comercială Sterp Ioan Persoană Fizică Autorizată.

Persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70 și art. 77 din Legea nr. 161/2003 coroborate cu dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001 și cu dispozițiile art. 75, lit. a) și art. 77 din Legea nr. 393/2004, fiind declarat un conflict de interese administrativ.

Astfel, Ioan Sterp, față de care s-a constatat existența conflictului de interese este decăzut din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului, informeaza ANI