Un cetatean indian, solicitant de azil in Romania, prins in vama Bors cu un pasaport fals
Stiri Bihor

Un cetatean indian, solicitant de azil in Romania, prins in vama Bors cu un pasaport fals

În data de 17.10.2018, în jurul orei 04.00, la Punctul de Trecere a Frontierei  Borș, s-a prezentat pentru a ieși din țară, o persoană de sex masculin, care călătorea ca pasager într-un autocar care circula pe ruta Oradea-Budapesta,  înmatriculat în România.

La controlul de frontieră, persoana în cauză  s-a legitimat cu un pașaport eliberat de autoritățile indiene și o carte de rezidență eliberată de autoritățile portugheze. Cu ocazia inspecției documentelor, polițiștii de frontieră au constatat că persoana nu corespunde cu cea din documentele prezentate, motiv pentru care aceasta a fost dusă la sediul instituției pentru verificări. În urma verificărilor efectuate, colegii noștri au stabilit că persoana în cauză este, de fapt, cetățeanul indian V.S., în vârstă de 23 de ani, solicitant de azil în România.

Tânărul a declarat că a primit documentele de la un conațional, pe teritoriul României, și a recurs la această metodă deoarece dorea să ajungă la rude în Germania, dar nu avea document valabil care să-i permită să călătorească în Spațiul Schengen.

În cauză, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei bărbatului, efectuând totodată, cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

interlink.ro

Ne găsești și pe Google News