Agenția de Dezvoltare Locală Oradea organizeaza primul proiect dedicat digitalizării învățământului
Educatie

Agenția de Dezvoltare Locală Oradea organizeaza primul proiect dedicat digitalizării învățământului

Agenția de Dezvoltare Locală Oradea SA, în parteneriat cu Quartz Matrix, organizează la Oradea primul eveniment dedicat digitalizării învățământului. Lansarea proiectului educațional  „ACCED – Copilul de azi, creatorul de mâine” va avea loc pe 21 noiembrie 2018, în sala Toscana a Hotelului Ramada, de la ora 9.

ACCED – Copilul de azi, creatorul de mâine” este un proiect inițiat de compania ieșeană Quartz Matrix prin care ne propunem să sprijinim instituțiile de învățământ preuniversitar în demersul lor de a pregăti copiii de azi pentru provocările viitorului. Fiind în pragul unei revoluții tehnologice, suntem conștienți de importanța dezvoltării abilităților digitale ale elevilor, dar mai ales ale profesorilor.

            Prin proiectul ACCED dorim să aducem mai aproape de școlile românești tehnologiile educaționale ale secolului al XXI-lea, care să transforme procesul de predare-învățare într-o experiență plăcută și relevantă. Astfel, elevii și profesorii vor fi stimulați și ajutați să-și dezvolte la maximum potențialul inovator și creativ. Evenimentul este adresat autorităților publice locale, directorilor de licee și școli, profesorilor, părinților, elevilor, managerilor, antreprenorilor, dar și viitorilor angajați.

            În cadrul evenimentului de lansare vor lua cuvântul Dacian Palladi – administrator public al municipiului Oradea,  Alin Novac-Iuhas – șeful Inspectoratului Școlar Județean Bihor, Șerban Iosifescu – directorul Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP), Daniela Visoianu – preşedintele Coaliţiei pentru Educaţie, Alina Silaghi – directorul general al Agenției de Dezvoltare Locală Oradea, Mihai Suchar – director general al Quartz Matrix și reprezentanți ai partenerilor de tehnologie – Cisco, Microsoft, Festo, Epson, Dell, Prestigio. Vor susține prezentări despre influența educației digitale și reprezentanți ai companiilor care oferă soluții educaționale interactive. Evenimentul va fi moderat de către Oana Mudura.

Despre atractivitatea educației digitale pentru profesori și elevi va vorbi Mirela Tanc,  profesoară de limba română declarată în anul 2017 unul dintre primii 9 cei mai inovatori profesori din lume și nominalizată la Global Teacher Prize. Despre implicarea părinților în actul educațional al copiilor lor veți putea afla mai multe de la Adrian Iordache, președintele asociației de părinți a Colegiului Național Ferdinand I din Bacău.

Prin acest parteneriat, Agenția de Dezvoltare Locală Oradea își continuă misiunea începută acum 10 ani, aceea de a dezvolta proiecte pentru a atrage investiții și pentru a crea locuri de muncă, precum și pentru a fi un liant între mediul de afaceri, autoritățile publice și instituțiile de învățământ.

Demersul nostru este sprijinit de Inspectoratul Școlar Județean Bihor și de partenerii de tehnologie Festo, Cisco România, Dell, Microsoft, Prestigio și Epson.

loading...