Un barbat de 28 de ani din Tinca a fost retinut. Acesta este acuzat ca a spart mai multe locuinte din localitate
Stiri Bihor

Un barbat de 28 de ani din Tinca a fost retinut. Acesta este acuzat ca a spart mai multe locuinte din localitate

Vineri, 14 iulie a.c., în urma administrării probatoriului, polițiștii din cadrul Secției nr.8 de Poliție Rurală Tinca au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de un bărbat de 28 de ani, din comuna Tinca, județul Bihor, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și violare de domiciliu.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii îl bănuiesc pe acesta că, la 1 iulie a.c., la ora 18.11, ar fi profitat de faptul că ușa de acces în curtea unui imobil din Tinca fusese lăsată închisă, dar neasigurată, ar fi pătruns fără drept în curtea locuinței și ar fi sustras o bicicletă, cauzând astfel un prejudiciu de 2.000 de lei.

De asemenea, bărbatul este bănuit că, la 8 iulie a.c., la ora 12.51, ar fi pătruns, prin escaladarea gardului, în curtea unui alt imobil din Tinca, fără a sustrage bunuri însă, întrucât proprietarii locuinței erau acasă.

Același bărbat este bănuit că, la 8 iulie a.c., la ora 13.03, ar fi pătruns prin efracție în curtea altei locuințe din Tinca și, dintr-o anexă, ar fi sustras un abric electric și un topor, cauzând un prejudiciu de aproximativ 2.050 de lei, recuperat de polițiști.

Sâmbătă, 15 iulie a.c., polițiștii Secției nr.8 de Poliție Rurală Tinca l-au prezentat pe bărbatul de 28 de ani la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Salonta, cu propunere de arestare preventivă.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Salonta a admis propunerea procurorului și a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Polițiștii Secției nr.8 de Poliție Rurală Tinca din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Foto: arhiva

Ne găsiți și pe Google News