Un avion turcesc s-a prabusit peste un sat din Kârgastân. Cel putin 37 de morti. FOTO
Extern

Un avion turcesc s-a prabusit peste un sat din Kârgastân. Cel putin 37 de morti. FOTO

Un avion de marfă turcesc care zbura de la Hong Kong spre Istanbul, s-a prăbușit într-un sat din Kârgâzstan, aflat la marginea aerportului Manas, omorând cel putin 33 de persoane aflate la sol si cei 4 membri ai echpajului.

Administratia aeroportului a declarat ca, avionul trebuia să facă o escală la Manas, în apropiere de capitala Bişkek, pe drumul său de la Hong Kong spre Istanbul. Aeronava s-a prăbuşit când încerca să aterizeze în condiţii de vizibilitate redusă, cauzate de o ceata densa în jurul orei locale 7.30 (ora României, 3.30)

Circa 15 case au fost distruse total sau parţial în urma accidentului aviatic, omorand cca 33 de persoane, printre care si 6 copii.

Ministerul Transporturilor de la Bişkek a mentionat initial ca avionul implicat în accident este un aparat de tipul Boeing 747-400 al Turkish Airlines, însă compania turcă a negat informaţiile, ulterior operatorul de transport marfă ATC Airline anunţând că avionul este al său.

“Avionul nostru (…), care zbura pe data de 16 ianuarie de la Hong Kong la Bişkek, s-a prăbuşit în timp ce încerca să aterizeze la Bişkek (…) dintr-un motiv necunoscut”, a anunţat ATC Airlines.

Foto: AFP