Turul Ciclist al Bihorului, desfasurat intre 1 si 4 iunie 2017, va alinia la start 25 de echipe si 180 de ciclisti
Evenimente

Turul Ciclist al Bihorului, desfasurat intre 1 si 4 iunie 2017, va alinia la start 25 de echipe si 180 de ciclisti

Turul Ciclist al Bihorului va avea loc si in 2017, dupa cum ne precizeaza organizatorii. A doua ediție a cursei bihorene va deschide sezonul autohton de curse UCI pe 1 iunie și se va încheia pe 4 iunie. Cursa de ciclism sosea categoria M.E.2.2. este inclusa in calendarul international UCI, fiind singura de un asemeena calibru din intreaga regiune.

4 zile, 25 de echipe si peste 180 de ciclisti vor lua startul in acest an, in Piata Unirii din Oradea, la a doua editie a competitiei Turul Ciclist al Bihorului. 

Androni Giocattoli castigatoarea titlului de cea mai buna echipa in 2016, va fi prezenta la start si in acest an. De asemenea, in aceasta editie, vom avea prezenta la start, in premiera nationala, o echipa Pro-Continentala din SUA. Numele echipei este Team Novo Nordisk.

Tot in acest an, startul de la Contratimp va avea loc sambata dupa amiaza, astfel incat oradenii si turistii sa se poata bucura de un asemenea eveniment.

interlink.ro
Traseul competitiei Turul Ciclist al Bihorului:

Competitia va debuta pe 1 iunie cu un concurs de ciclism dedicat copiilor, urmat de deschiderea oficială în care vor fi prezentate echipele care vor lua startul la a II-a ediție a Turului Ciclist al Bihorului

  • 2 iunie – Prima etapa va incepe in Piata Unirii, de la ora 12:00 si se va desfasura pe traseul: Oradea – Alesd – Bratca – Pocola – Baile Felix – Oradea, pe o distanta de 180 de km
  • 3 iunie – Etapa a doua, va avea startul tot in Piata Unirii, de la ora 09:30 si se va desfasura pe ruta Oradea – Baile Felix – Beius – Stana de Vale, pe o distanta de 86 de km
  • 3 iunie – Etapa contratimp, va incepe la ora 18:00, in Piata Unirii, pe un traseu de 1,9 km ce se va desfasura pe ruta: Piata Unirii – Str. Avram Iancu – Str. Matei Basarb – Str. Sucevei – Str. Avram Iancu – Piata Unirii.
  • 4 iunie – Etapa a treia, ciclistii vor lua startul festiv din fata Consiliului Judetean Bihor, incepand cu ora 12:00 si vor continua pe traseul: Oradea – Sacuieni – Otomani – Marghita – Padurea Neagra – Alesd – Oradea, cu o lungime totala de 161 de km. Finishul va avea loc in Piata Unirii.

Turul Ciclist al Bihorului este organizat de Asociatia Club Sportiv Ciclism Marghita, in colaborare cu autoritatile locale si judetene si Federatia Romana de Ciclism

Citeste si: An bogat in evenimente in Oradea, in 2017. Ce evenimente ne pregatesc Primaria si APTOR

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News