Trupele Teatrului Szigligeti din Oradea participa la Festivalul Teatrelor Maghiare – MAFESZT
Cultura

Trupele Teatrului Szigligeti din Oradea participa la Festivalul Teatrelor Maghiare – MAFESZT

Săptămâna aceasta toate cele trei trupe Teatrului Szigligeti participă la Festivalul Teatrelor Maghiare, denumit MAFESZT, care are loc în acest an la Miercurea Ciuc.

Trupa Szigligeti va juca comedia muzicală „Mondenele” în seara zilei de 24 ianuarie. Producția regizată de Novák Eszter are în distribuție, pe lângă actori, mai mulți artiști ai Ansamblului Nagyvárad. Spectacolul conține hituri maghiare ale anilor ’60. Ea a fost jucată în premieră la sfârșitul stagiunii trecute, adică în primăvara anului 2023, și se bucură de fiecare dată de un succes răsunător.

Ziua următoare, 25 ianuarie, Trupa Lilliput joacă „Ludas Matyi / Mateiaș gâscarul” în fața celor mai mici spectatori ai festivalului. Clasicul lui Fazekas Mihály a fost scris pentru scenă și regizat de Lélek  Sándor Tibor.

În aceeași seară, Ansamblul Nagyvárad își prezintă spectacolul de teatru fizic „Le Schmürz”, regizat de Györfi Csaba. Producția non-verbală, bazată pe drama lui Boris Vian, a obținut anul trecut premiul pentru cel mai bun spectacol la Festivalul Internațional de Artele Spectacolului „ATELIER” din Baia Mare.

Teatrul Municipal Csíki Játékszín găzduiește între 22-27 ianuarie a cincea ediție MAFESZT – Festivalul Teatrelor Maghiare. Evenimentul organizat de MASZIN (Uniunea Teatrelor Maghiare) aduce la Miercurea Ciuc trupe maghiare, membre ale Uniunii, din alte patru orașe: Oradea, Satu Mare, Timișoara și Odorheiu Secuiesc.

Ne găsiți și pe Google News