26 de cupluri au fost premiate de viceprimarul Antonia Nica, la prima ediție din acest an a Nunții de Aur
Stiri Oradea

26 de cupluri au fost premiate de viceprimarul Antonia Nica, la prima ediție din acest an a Nunții de Aur

Viceprimarul Antonia Nica a felicitat ieri, 22 ianuarie, cele 26 de cupluri prezente în sala mare a Primăriei Oradea, la evenimentul „Nunta de Aur”. Aceasta este prima ediție din acest an, fiind organizată de municipalitate în semn de prețuire pentru familiile care au împlinit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă și au domiciliul în Oradea.

Festivitatea de premiere a avut loc în prezența seniorilor și a familiilor lor, fiecare pereche primind o diplomă aniversară, însoțită de flori și de un premiu în bani în cuantum de 500 lei.

Viceprimarul Antonia Nica i-a felicitat pe toți cei prezenți, iar la finalul festivității a cântat împreună cu invitații „La mulți ani!”.

„Astăzi sunteți oaspeții noștri de seamă și suntem onorați să vă fim alături, la momentul sărbătoririi a 50 de ani de căsătorie, jumătate de veac, pe care l-ați parcurs cu bune și rele, cu urcușuri și coborâșuri, cu frici și speranțe, dar mereu împreună.

Un anonim spunea că dacă tinerețea ar ști, și bătrânețea ar putea.

Mi-aș dori, dacă ar fi posibil, să primesc de la dumneavoastră, înțelepciunea, învățămintele și tainele care v-au inspirat să construiți o căsnicie longevivă și fericită. Mi-ar plăcea ca, în această zi, să vă pot oferi, împreună cu colegii mei, cât mai multă sănătate și cât mai multă speranță pentru ceea ce vă stă înainte. Acest lucru, însă, îl poate face numai Cel-de-Sus, prin bunăvoința Lui, nouă rămânându-ne responsabilitatea de a vă sărbători, de a vă cinsti și de a vă ura cele mai bune și mai calde gânduri”, a spus viceprimarul Antonia Nica.

Festivitatea se organizează în baza HCL nr. 68/2008, în decursul anilor fiind felicitate anual peste 200 de perechi.

De asemenea, în conformitate cu HCL nr. 867/2005, se acordă un premiu în bani în valoare de 1.000 lei persoanelor care au împlinit venerabila vârstă de 100 de ani şi au domiciliul în municipiul Oradea.

Compartimentul de Stare Civilă primește în continuare cereri de la cei care împlinesc 50 de ani de căsnicie, la camera 12 parter, aflată în clădirea Primăriei. Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0259/408824.

Ne găsiți și pe Google News