Trei situatii in care poti oferi buchete de trandafiri rosii
Diverse

Trei situatii in care poti oferi buchete de trandafiri rosii

Buchetele de trandafiri rosii sunt extrem de indragite atunci cand vine vorba de un cadou floral, aceste flori numarandu-se printre cele mai populare si apreciate la scara larga. Spre exemplu, conform unui studiu recent, 3 din 5 femei se bucura mult mai mult de primirea unui astfel de buchet decat orice altceva. Desigur, articolele vestimentare, bijuteriile sau parfumurile raman si ele in continuare in topul preferintelor femeilor, insa gesturile marunte si de mare efect sunt cele care primeaza. Probabil nu exista nicio femeie careia sa nu-i placa trandafirii rosii, indiferent de ocazia cu care ii primeste.

Insa, obiceiul de a oferi buchete de trandafiri rosii nu se reduce doar la un cadou cu ocazia zilei de nastere, a numelui sau pentru a marca un eveniment fericit. Astfel de buchete pot fi oferite si intr-un context mai formal sau mai putin fericit. Afla mai multe detalii in continuare!

buchet_trandafiri

  1. Ofera buchete de trandafiri rosii in semn de dragoste

Fara dar si poate, buchetele de trandafiri rosii sunt cadoul perfect pentru partenera de viata, indiferent ca e vorba de sotie sau iubita. In limbajul nerostit al florilor, trandafirii rosii semnifica iubirea si pasiunea inflacarata. Astfel, cand un barbat ofera un asemenea buchet unei femei inseamna ca acesta este indragostit de persoana respectiva si vrea sa-si manifeste sentimentele prin intermediul unui gest universal. Toata lumea cunoaste semnificatia de baza a trandafirilor rosii, asadar nu e deloc o surpriza faptul ca acestia sunt oferiti de cele mai multe ori in semn de dragoste. Exista chiar si o poveste care justifica acest lucru!

Este vorba despre povestea preotului roman Valentin care, contrar ordinelor imparatul Claudio al III-lea (anii 424 – 455), oficia in secret cununii. La acea vreme, imparatul interzicea casatoriile intre tineri deoarece incerca sa insufle barbatilor mai mult dorinta de inrolare in armata sa. Valentin, insa, fiind un romantic incurabil, nu a tinut cont de planul imparatului Claudio si, drept urmare, a fost condamnat la moarte. Inainte de a fi executat, acesta s-a indragostit de fiica directorului inchisorii in care era intemnitat, declarandu-si dragostea printr-un bilet si un trandafir rosu. De atunci, se spune ca indragostitii isi ofera buchete de trandafiri rosii pentru a-si manifesta sentimentele.

  1. Ofera buchete de trandafiri rosii in semn de omagiu

In cadrul unei ceremonii de premiere, al unui festival sau al unui concurs, pot fi oferite buchete de trandafiri rosii, reprezentand un gest de admiratie si apreciere intr-o nota cat se poate de eleganta. In aceasta situatie, se pot oferi flori inclusiv persoanelor de sex masculin, daca acestea sunt laureate intr-un anumit domeniu. Astfel, e bine de stiut ca in timp ce rosul inchis reprezinta mai mult feminitatea si pasiunea, rosul aprins este simbolic mai degraba pentru barbati, exprimand putere si vigoare.

  1. Ofera buchete de trandafiri rosii in semn de condoleante

Datorita solemnitatii lor, trandafirii rosii pot fi oferiti si in semn de condoleante in cadrul unei ceremonii funerare. Rosul nu este asociat doar cu iubirea sau gloria, ci si cu sangele – care, la randul sau, este un simbol al vietii si al mortii deopotriva. Drept urmare, astfel se justifica prezenta buchetelor, aranjamentelor, jerbelor sau coroanelor cu trandafiri rosii in cadrul unei inmormantari.

loading...