Trei noi puncte de frontiera, in judetul Bihor, intre Romania si Ungaria
Stiri Bihor

Trei noi puncte de frontiera, in judetul Bihor, intre Romania si Ungaria

Conducerea Consiliului Județean Bihor apreciază că deschiderea celor zece puncte de frontieră la granița româno-maghiară, dintre care trei între județele Bihor și Hajdú-Bihar, va însemna o nouă etapă a dezvoltării comunităților locale și a cooperării economice și sociale microregionale.

Ținând cont de cele apărute în ultimele zile în presă și mediul online, trebuie să aducem la cunoștința publicului câteva clarificări. La trecerea prin aceste puncte de frontieră, dintre România și Ungaria, ce urmează să se deschidă la data de 18 februarie 2017 în județul nostru, cetățenii români cu domiciliul stabil în localitățile din Bihor nu vor întâmpina nicio restricție, decât cele prevăzute de legislația în domeniu. Astfel, toți bihorenii vor putea trece frontiera, în fiecare zi de sâmbătă între orele 10.00-18.00, până la data de 31 Martie 2017, având asupra lor cartea de identitate sau pașaportul turistic. Aceasta este și concluzia convorbirilor avute cu domnul chestor Marin Bondar, șeful I.T.P.F. Oradea și cu dl. Mile Lajos, consulul maghiar de la Cluj.

Cele trei puncte de frontieră din Bihor sunt: Voivozi (comuna Șimian), Roșiori și Cheresig (comuna Toboliu).

”Consider că este un demers încurajator pentru relațiile bilaterale româno-maghiare prin faptul că, tocmai înaintea întâlnirii programată săptămâna viitoare la Budapesta a celor doi miniștrii de externe, vom avea noi porți de cooperare. Deschiderea acestor puncte de frontieră poate fi și un element de pornire optimist pentru agenda discuțiilor dintre domnii Teodor Meleșcanu și Szijjártó Péter, astfel de întâlniri reprezentând întotdeauna relansarea relațiilor din sfera economică și culturală”, a declarat președintele CJ Bihor, Pásztor Sándor.

loading...