Aeroportul International din Oradea a inregistrat cea mai rapida crestere din Europa in 2016
Stiri Oradea

Aeroportul International din Oradea a inregistrat cea mai rapida crestere din Europa in 2016

Aeroporturile cu cea mai rapidă creștere din Europa în 2016 sunt din România. Acestea sunt Oradea (488%), Iași (131%) și București, Aurel Vlaicu (122%), potrivit unui articol apărut vineri în publicația britanică The Telegraph.

Cresterea este explicata, in primul rand, de faptul ca in 2015 Aeroportul Oradea a avut activitate zero, iar din 2016 au aparut si primele curse, altele decat cele ale TAROM, amintim charterele din vara din Israel si primele zboruri Oradea – Bucuresti cu Blue Air

Dintre tările europene care au înregistrat in 2016 cel mai important avans dupa numarul de pasageri, Romania se afla pe locul 2, intr-un clasament  al primelor 5 tari:

  • Islanda (40%),
  • România (24%),
  • Ucraina (23%),
  • Bulgaria (22)
  • Cipru (18%).

Aeroporturile din Europa au depășit anul trecut pragul de două miliarde de pasageri , inregistrandu-se un record absolut. Deși evoluțiile geopolitice și, în special, terorismul au afectat evoluțiile multor aeroporturi, numărul pasagerilor a înregistrat, în 2016, o crestere de 5% față de anul 2015, fiind o cretere pentru al treilea an consecutiv, a afirmat Olivier Jankovec, directorul general al ACI Europa.

loading...