Trei kosovari incercau sa iasa din tara, prin Bors, cu pasapoarte false, pentru care au platit cate 500 de euro
Stiri Bihor

Trei kosovari incercau sa iasa din tara, prin Bors, cu pasapoarte false, pentru care au platit cate 500 de euro

Poliţiştii de frontieră bihoreni au depistat trei kosovari care au încercat să iasă din România folosind paşapoarte sârbeşti ale altor persoane, pentru care au plătit 500 de euro, fiecare.

Cei trei au recurs la această metodă deoarece nu posedau documente valabile care să le permită să călătorească în Spaţiul Schengen.

 În data de 16.10.2017, în jurul orelor 03.12, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, judeţul Bihor, s-au prezentat pentru a ieşi din ţară, călătorind cu două autoturisme înmatriculate în Serbia, trei persoane care s-au legitimat cu paşapoarte eliberate de autorităţile din Serbia.

Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că persoanele nu sunt aceleaşi cu cele din fotografiile documentelor de călătorie prezentate, motiv pentru care au fost conduse la sediul Punctului de Trecere a Frontierei Borş, pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei trei bărbaţi sunt din Kosovo şi se numesc Labinot G., în vârstă de 32 ani , Sedver H., în vârstă de 30 ani şi Elon K., în vârstă de 24 de ani.

În cadrul primelor cercetări aceştia au declarat că documentele prezentate le-au obţinut de la o persoană necunoscută, în schimbul sumei de 500 euro pentru fiecare document, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei. Persoanele în cauză au recurs la această metodă pentru că nu posedau documente valabile care să le permită să călătorească în Spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei celor trei bărbaţi şi le-au întocmit acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi fals privind identitatea prin atribuirea unei identităţi reale a altei persoane, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.