Trei indivizi care au talharit un tanar de 18 ani, in trenul Oradea-Sacuieni, au fost arestati
Stiri Bihor

Trei indivizi care au talharit un tanar de 18 ani, in trenul Oradea-Sacuieni, au fost arestati

Vineri, 16 noiembrie a.c., la ora 17.00, polițiștii Poliției Orașului Săcueni din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au fost sesizați de un tânăr de 18 ani, din comuna Abrămuț, județul Bihor, că în aceeași dimineață, în intervalul orar 05.10 – 06.10, în timp ce călătorea cu trenul pe ruta Oradea – Săcueni, în stația C.F. Săcueni, înainte de oprirea trenului, trei persoane necunoscute l-au agresat și l-au deposedat de 100 euro, pe care îi avea în portmoneu și de un telefon mobil în valoare de 800 lei, iar apoi au coborât din tren și au fugit.

Duminică, 18 noiembrie a.c., la ora 07.00, în urma investigațiilor efectuate de polițiștii din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Bihor cu sprijinul polițiștiștilor din cadrul Poliției Orașului Săcueni, au fost identificate persoanele bănuite de comiterea faptei ca fiind un bărbat de 33 de ani, din comuna Suplacu de Barcău, județul Bihor și doi tineri de 18, respectiv 16 ani, ambii din Săcueni, de la care a fost recuperat telefonul sustras.

În urma cercetărilor efectuate și administrării probatoriului în cauză, la 18 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Bihor au dispus față de cele trei persoane reținerea pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor. Luni, 19 noiembrie a.c., aceștia au fost prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Marghita, iar procurorul s-a adresat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Municipiului Marghita cu propunere de arestare preventivă a acestora, sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie calificată. Instanța și-a însușit această propunere și a emis pe numele celor trei persoane mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, aceștia fiind încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Bihor continuă cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Marghita, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat.