“Caravana Tricolorul”, un proiect al tinerilor liberali, a trecut duminica prin Oradea
Politica

“Caravana Tricolorul”, un proiect al tinerilor liberali, a trecut duminica prin Oradea

noriel.ro
La finalul săptămânii trecute Caravana Tricolorul a trecut prin județul Bihor, drapelul lung de 30 de metri și lat de 10 metri fiind purtat de tinerii liberali pentru a marca 100 de ani de la Marea Unire, 100 de ani de la momentul în care drumul României s-a schimbat definitiv. Caravana s-a oprit la Marghita, Oradea și Beiuș iar apoi a mers mai departe spre Arad.

Andrei N. Crăciun, președinte TNL Oradea: ”Suntem datori să recunoaștem și să celebrăm efortul înaintașilor noștri în crearea statului național unitar, zi de zi, dar cu atât mai mult la 100 de ani de la Marea Unire – cel mai semnificativ și emoționant moment din istoria noastă.” 

Bogdan Pater, președinte TNL Bihor: ”Prin această acțiune vrem să unim, măcar simbolic, județele și regiunile istorice sub același tricolor. Cu atât mai mult cu cât guvernanții nu au reușit în ultimii 28 de ani să unească regiunile cu o autostradă.” 

Ilie Bolojan, președinte PNL Bihor și primar al municipiului Oradea: ”Caravana Tricolorul, acţiune simbolică prin care tinerii liberali şi-au propus să marcheze 100 de ani de la Marea Unire, a ajuns și la Oradea. După ce au purtat drapelul naţional prin toate judeţele ţării, organizaţiile TNL vor arbora tricolorul la Alba Iulia. Îi felicit pentru felul în care cinstesc drapelul şi istoria ţării. La mulţi ani, România!” 

decathlon.ro

Până pe data de 25 noiembrie acest superb tricolor va fi purtat cu mândrie de tinerii liberali prin toate judeţele ţării și va ajunge la Alba Iulia pe 1 decembrie. 

Centenarul Marii Uniri ne va găsi împreună, în capitala de suflet a tuturor românilor sub acest tricolor ce va fi unit întreaga Românie!