Tragedie in Italia, cel putin 22 de morti dupa ce un viaduct, pe care se aflau masini, s-a prabusit peste o zona rezidentiala langa Genova
Extern

Tragedie in Italia, cel putin 22 de morti dupa ce un viaduct, pe care se aflau masini, s-a prabusit peste o zona rezidentiala langa Genova

Cel puțin 22 de persoane au murit după ce podul autostrăzii A10 aflat în apropierea orasului Genoa din nordul Italiei, sa prăbușit, afirma ministrul Transporturilor italian

O portiune de 80 de metri a Podului Morandi de pe autostrada A10 ce traversa o zonă industrială a orașului port, s-a orabusit în timpul unei furtuni violente in jurul orei 11.30 (09.30 GMT).

Numărul de morți ar putea fi mai mare, spune Edoardo Rixi, ministrul adjunct al transporturilor. Cel puțin opt persoane au fost rănite și patru persoane au fost scoase, în viață, dintre daramaturi, a adăugat el.

Aproximativ 20 de vehicule, inclusiv autoturisme și camioane, se aflau pe secțiunea afectată a podului când a căzut de la 100 de metri, si peste o zona rezidentiala, a spus serviciul de pompieri.

Foto: TheGuardian

Martorii au descris scen ca fiind una apocaliptică. Alberto Lercari, șofer de autobuz, a declarat pentru Corriere della Sera: “Am văzut cum oamenii se îndreaptă spre mine, desculți și înspăimântați. Am auzit un zgomot. Oamenii au fugit venind spre mine. A fost oribil.

Localitatea Genova este situată între mare și munții din nord-vestul Italiei. Terenul său accidentat a dus la construirea de viaducte si tuneluri lungi pentru autostrăzile care circulă prin oraș și zona înconjurătoare.

Dezastrul a avut loc pe o arteră majoră de pe Riviera italiană și de pe coasta de sud a Franței. Traficul ar fi fost mai aglomerat decât de obicei, deoarece mulți italieni călătoreau spre plaje sau munți în ajunul unei sărbători legale, Ferragosto.

Podul Morandi, care a fost inaugurat în 1967, are o înălțime de 90 de metri și o lungime de peste 1 km. Lucrările de restructurare a podului au fost efectuate în 2016. Operatorul de autostradă a spus că lucrările de susținere a fundației podului au fost efectuate în momentul prăbușirii, iar podul a fost monitorizat constant.

Andrea Montefusco, expert în inginerie de la Universitatea Luiss din Roma, a declarat: “Este greu să favem orice ipoteză serioasă acum. Unii oameni spun că poate fulgerul ar fi putut să lovească un cablu de pe pod, dar în acest moment este prea devreme să spui ceva despre aceasta situatie.

Foto: REUTERS / STRINGER

loading...