Tot mai aproape de finalul restaurarii Casei Darvas – La Roche
Stiri Oradea

Tot mai aproape de finalul restaurarii Casei Darvas – La Roche

Primaria Oradea anunta ca, la ora actuala, pe SEAP, au fost depuse 3 oferte pentru restaurarea Casei Darvas – La Roche, dupa ce pe 17 iulie, acestia au publicat anuntul privind procedura de achizitie lucrari pentru Restaurarea Casei darvas si transformarea ei in viitorul Muzeu Art Nouveau.

Cele trei oferte, pentru aceasta achizitie sunt depuse de firmele: CONSTRUCTORUL SĂLARD SRL, având ca subcontractant pe SC RO et CO INTERNAȚIONAL SRL; Asocierea formată din GREEN CAPITAL PARTNERS SRL – lider de asociere și ICR IMPIANTI E CONSTRUZIONI SPA; Asocierea formată din SC TRAMECO SA – lider de asociere și SC CONSTRUCTIM SA – asociat.

Valoarea estimată a lucrării este de 6.203.422 RON plus TVA, dupa ce pe 5 iulie a avut loc semnarea contractului de finanțare pentru restaurarea Casei Darvas – La Roche, acesta fiind primul proiect din regiunea noastră semnat pe Axa 5.1 – ”Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural”.

Obiectul contractului îl reprezintă restaurarea Casei Darvas – La Roche, monument istoric de importanță locală, în vederea valorificării patrimoniului cultural în stil Secession. 

Printre lucrările care se vor realiza amintim: lucrări de reparații ale șarpantei și învelitoarei, lucrări de reabilitare a tâmplăriilor, reabilitarea grupurilor sanitare, lucrări de modernizare pentru asigurarea normelor de protecție la foc, lucrări pentru asigurarea accesului persoanelor cu handicap locomotor, desfacerea tencuielilor interioare și exterioare afectate de igrasii și infiltrații, lucrări de instalații, realizarea unor funcțiuni muzeistice și culturale, recondiționarea și restaurarea  tuturor elementelor decorative cu valoare istorică. 

Termenul de execuție este de 24 de luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

,,În prezent suntem în perioada de evaluare a ofertelor depuse. Estimăm că lucrările vor începe în toamna acestui an. Toate lucrările de reabilitare și reamenajare funcțională a clădirii sunt necesare pentru includerea acesteia în circuitele turistice publice interne și internaționale”, a declarat Marius Moș, directorul Direcției de Management Proiecte cu Finanțare Internațională din cadrul Primăriei Oradea.

Proiectul de reabilitare a obiectivului de patrimoniu Casa Darvas – La Roche are în vedere valorificarea acestui patrimoniu cultural al orașului Oradea și deschiderea în acest loc a unui Muzeu Art Nouveau.