Toalete ecologice cu sistem de autocurățare pentru parcuri și zona centrală din Oradea
Stiri Oradea

Toalete ecologice cu sistem de autocurățare pentru parcuri și zona centrală din Oradea

Oradea, orașul în continuă schimbare, bucură constant ochiul privitorului. Astfel,  spații vechi sau nefuncționale se transformă în zone complet regenerate urban, investitorii își dezvoltă afacerile aducând plus valoare mediului economic, turiștii vin spre Oradea atrași de patrimoniul reabilitat și oferta bogată a evenimentelor culturale, iar administrația locală caută mereu să aducă îmbunătățiri acolo unde este nevoie.

Oradea este orașul care crește sub ochii noștri. În fiecare ședință a Comisiei Municipale de Urbanism și Amenajare a Teritoriului analizăm idei noi, proiecte noi, investiții noi, care prin ceea ce propun vin să schimbe fața orașului, să îl facă mai atractiv, mai funcțional, mai modern. Rolul specialiștilor este de a analiza cu deosebită atenție fiecare proiect, tocmai pentru că ne dorim ca integrarea noului în patrimoniul deja existent să fie una armonioasă și unitară”, a precizat viceprimarul Arina Moș.

În ședința Comisiei Municipale de Urbanism şi Amenajare a Teritoriului (CMUAT) Oradea din 26 august au fost analizate 47 de lucrări, dintre care 22 în comisia mare CMUAT și 25 în subcomisia operativă. Una dintre acestea este si dotarea parcurilor si a zonei centrale cu toalete ecologice cu sistem de autocurățare 

Dotarea zonelor publice aglomerate, și nu numai, cu toalete ecologice cu sistem de autocurățare reprezintă mai mult decât o necesitate pentru orice oraș civilizat din Europa.

interlink.ro

Direcția Tehnică din Primăria Oradea  a supus consultării CMUAT mai multe modele de toalete ecologice, în vederea achiziționării și amplasării unor astfel de toalete în zona centrală și în parcuri.

În cadrul ședinței s-au analizat câteva modele disponibile pe piață (modele din marile orașe europene ale unor producători consacrați din Spania, Italia, Londra, Amsterdam etc ). În final, Comisia a aprobat modelul 1 și 2 pentru zona centrală (vezi în ataș) și modelul 4 și 5 pentru parcuri (vezi în ataș).

Momentan se lucrează la documentația tehnică, urmând să fie achiziționate 10 toalete ecologice în parcuri și zona centrală a orașului.

Caracteristici esențiale și care se iau în calcul la alegerea toaletelor ecologice sunt:  acestea trebuie să fie automate și cu sistem de auto-curățare, curățarea și dezinfectarea să se facă la fiecare folosire, să fie accesibile și persoanelor cu dizabilități, accesul la toaletă să se facă cu monede de 50 bani și cu cititor de card.

E important de menționat, că pe lângă toaletele propriu-zise, se va achiziționa și serviciul de bază al intervențiilor periodice de control și verificare a acestora, controlul de la distanță (instalarea în toaletele cu autocurățare a unui sistem de control de la distanță pentru întreținerea acestora), respectiv contract de asistență pentru gestionarea și întreținerea toaletelor.

Ne găsești și pe Google News