17 pompieri militari bihoreni ajuta la stingerea incendiilor din Grecia (Galerie Foto)
Stiri Oradea

17 pompieri militari bihoreni ajuta la stingerea incendiilor din Grecia (Galerie Foto)

Joi dimineață, ofițerul de legătură elen a direcționat toate forțele române disponibile în zona localității Megara, unde pompierii militari au desfășurat misiuni de supraveghere, monitorizare și lichidare a focarelor ascunse. Echipajele noastre au fost împarțite în trei sectoare de intervenție, toate misiunile fiind realizate în cooperare cu pompierii eleni.

La fața locului, a fost operaționalizat Punctul de comandă mobil, pentru o coordonare optimă a echipajelor din teren. De asemenea, echipa de monitorizare aeriană a activat drona și a desfășurat activități specifice. Alături de specialiștii români, a ridicat drona și o echipă de monitorizare aeriană elenă.

Astăzi, misiunile din zona Megara vor continua, iar pompierii militari români vor acționa pentru îndepărtarea posibilelor focare ascunse, ținând cont că riscul de incendiu în zonă rămâne unul ridicat

Modulul de intervenție al IGSU care acționează pentru stingerea incendiilor în Grecia, format din 142 de pompieri salvatori români, din care 17 pompieri militari bihoreni, este condus de prim-adjunctul inspectorului șef ISU Bihor, locotenent-colonel Csilik Alexandru Adrian.

interlink.ro

Ne găsești și pe Google News