Tengo Salonta câștigă etapa de Interliga de pe teren propriu
Sport

Tengo Salonta câștigă etapa de Interliga de pe teren propriu

Echipa de futnet Tengo Salonta a încheiat victorioasă etapa a doua a turneului Interliga și se menține lider în clasamentul general.

Echipa pregătită de Vasile Sorean a evoluat în fața propriilor suporteri, întâlnind două grupări slovace, Kac Jednota Kosice și SK Laborec Humenne, respectiv formația maghiară Százhalombatta. De la turneul salontan au lipsit polonezii de la Blokers Lodz și slovacii de la NK Revuca.

S-a jucat în sistem fiecare cu fiecare, Tengo reușind să-și adjudece fiecare partidă, după care primele două clasate s-au duelat in finală, iar ocupantele locurilor trei și patru și-au disputat medaliile de bronz. Acest ultim joc nu a mai avut loc, slovacii de la Kosice declarând forfait, astfel colegii lor de la Humenne au încheiat etapa bihoreană pe locul trei. Finala dintre Salonta și Százhalombatta a fost unul spectaculos, cu reușite de ambele părți, publicul răsplătind cu aplauze efortul combatantelor. Gazdele s-au impus cu 3-0, dar mai greu decât arată scorul final, fiind 2-1 la dublu, 2-1 la simplu și 2-0 la triplu. În Interligă se joacă în sistemul cel mai bun din cinci jocuri, fiind programate în ordine meci de dublu, simplu, triplu, dublu și triplu.

Mă bucură această victorie, dar sunt mulțumit, mai ales, de progresul făcut de jucătorii tineri din lot, precum Nagy Darius, Ilyés Gergö, Csősz Krisztian și Denis Purjea, care la acest turneu au dus greul, dar s-au achitat foarte bine de sarcini, alături de jucătorii consacrați ai echipei” a precizat antrenorul salotanilor, Vasile Sorean sr.

interlink.ro

La etapa de pe teren propriu, Tengo a avut în componență următorii jucători: Nagy Darius (simplu), Georgrel Bobiș, Vasile Sorean jr., Alex Sorean, Bagosi István, Ilyés Gergö, Csösz Krisztian și Denis Purjea.

Pentru salontani urmează o pauză de două luni, următoarea etapă fiind programată în luna septembrie, la Revuca, urmată de deplasarea în Polonia la Lodz. După acest ultim turneu, la Kosice, la finalul lunii septembrie, va avea loc plau-y-off-ul Interligii, cu participarea celor mai bune patru echipe.

Salontanii nu vor duce lipsă de tenis cu piciorul nici la finele săptămânii viitoare, sâmbătă, 1 iulie, fiind programate două jocuri din campionatul intern, Tengo seniori întâlnind Futnet Timișoara, iar echipa de juniori U21, pe JSF Cluj-Napoca.

Text și foto: Peti Boros

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News

0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0