Teatrul Regina Maria va participa, in luna octombrie, la mai multe festivaluri nationale si internationale
Cultura

Teatrul Regina Maria va participa, in luna octombrie, la mai multe festivaluri nationale si internationale

Festivalul de teatru FITO 2017 s-a încheiat, însă stagiunea 2017-2018 a Teatrului Regina Maria acum începe și promite multe surprize extraordinare. Luna octombrie este dedicată tot festivalurilor. În perioada 4 – 14 octombrie, Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria va participa cu spectacolul „Gulliver” la două festivaluri din Brazilia: Festivalul Internațional de Teatru BONECOS DE CANELA, aflat la a 29-a ediție și Festivalul Internațional INTERCÂMBIO DE LINGUAGENS, care a ajuns la a ediția a 15-a și se va desfășura la Rio de Janeiro.

Participarea trupei orădene la festivalurile menționate reconfirmă importanța teatrului de păpuși ca formă de expresivitate artistică și de dialog cultural global și dovedește, totodată, valoarea Trupei Arcadia, care a reușit să se afirme și pe plan internațional, depășind nu doar granițele țării noastre, ci chiar ale continentului.

De asemenea, prezența Trupei Arcadia la cele două festivaluri din Brazilia mai marchează încă un lucru esențial, și anume faptul că este pentru prima dată când o instituție de cultură subvenționată de stat reprezintă România la aceste evenimente de anvergură.

Echipa care va porni în 4 octombrie, cu hotărârea de a cuceri inimile brazilienilor, este formată din Daniel Vulcu – directorul general manager al Teatrului Regina Maria, Radu Dinulescu – regizorului spectacolului, Zentania Lupșe – actriță, Consuela Egyed – actriță, Florian Silaghi – actor, Alexandru Pop – actor și Armand Richelet Kleinberg din Belgia – creatorul proiecțiilor 3D ale spectacolului „Gulliver”. Mulțumim Consiliului Județean Bihor pentru sprijinul pe care ni l-a acordat în demersul nostru.

Periplul Teatrului Regina Maria nu se oprește aici și în data de 9 octombrie vom poposi la Cluj Napoca cu spectacolul „Cafeneaua Pirandello”, care va fi găzduit de Opera Națională Română. De la Cluj ne îndreptăm spre Galați, unde vom participa cu spectacolul „În plină glorie!” la Festivalul Național de Comedie în data de 13 octombrie.

Trupa Arcadia, după ce se va întoarce din lunga călătorie în Brazilia, o va zbughi la  Festivalului Internațional al Teatrelor de Păpuși și Marionete „Puck” cu spectacolul „Cenușăreasa” în 19 octombrie și la Festivalul MiniREACTOR cu spectacolul „Mic sau Mare?” în 21 octombrie, ambele desfășurându-se la Cluj Napoca. De la Cluj, vor porni spre Timișoara, la Festivalul Internațional de Animație „Sub bagheta lui Merlin”, cu spectacolul „Povești populare maghiare”, care se va juca în data de 24 octombrie.

Trupa Iosif Vulcan își va face, pe urmă, bagajele pentru un turneu ceva mai lung, iar prima oprire va fi la București, unde vom participa la Festivalul Național de Teatru cu spectacolele „Cafeneaua Pirandello”, care se va juca în 24 octombrie și „Cabaretul Dada”, care se va juca în 25 și 26 octombrie. De la București, în drumul spre casă, ne oprim la Festivalul Internaţional „Elena Teodorini” organizat de Opera Română Craiova, cu spectacolul „Scripcarul pe acoperiș”, care va avea reprezentația în data de 28 octombrie.

Însă, chiar dacă avem o lună plină de festivaluri nu am uitat de bihoreni, astfel încât îi așteptăm cu drag la spectacolele care se vor juca acasă luna aceasta. De asemenea, pentru cei care nu vor putea ajunge în Oradea, mergem în 15 octombrie în Marghita cu spectacolul „În plină glorie!” și în 17 octombrie cu spectacolul „Povești populare maghiare”.

Vă aşteptăm la teatru și vă invităm să consultați programul lunii octombrie pe site-ul și pe pagina de Facebook a Teatrului Regina Maria.

Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia de Bilete a Teatrului de marți până vineri în intervalul orar 10:00 – 19:00, iar în weekend între orele 10:00-13:00. Puteţi achiziţiona bilete şi cu o oră înainte spectacol sau online pe www.biletmaster.ro. Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, vă invităm să sunaţi la numărul de telefon: 0259/440.742.