Teatrul Regina Maria s-a întors din turneu. Succes la FNT și la Craiova
Cultura

Teatrul Regina Maria s-a întors din turneu. Succes la FNT și la Craiova

Trupa Iosif Vulcan a Teatrului Regina Maria s-a întors la Oradea după un turneu de o săptămână în care a reușit să ridice în picioare la aplauze atât publicul bucureștean, cât și pe cel craiovean.

Prima oprire a trupei orădene din cadrul turneului a fost la Festivalul Național de Teatru din București, unde a participat cu două spectacole: „Cafeneaua Pirandello”, care s-a jucat în data de 24 octombrie, la Sala Studio a Teatrului Național „I. L. Caragiale” și „Cabaretul Dada”, care a avut două reprezentații, în 25 și 26 octombrie, la Sala Liviu Ciulei a Teatrului Bulandra.

Ambele spectacole au fost primite cu entuziasm, reacțiile pozitive ale publicului concretizându-se în aplauze, iar ale spectatorilor avizați așternându-se pe hârtie, astfel încât Mihai Brezeanu observă cu mult tact într-un articol apărut pe Liter.Net.ro că spectacolul „Cafeneaua Pirandello” este „o îmbinare inedită de poezie – umor – oniric, privilegiind în egală măsură gestul şi nemişcarea, muzică şi tăcerea, reflectoarele şi întunericul”, iar Dana Mischie spune despre „Cabaretul Dada”, într-un articol apărut pe Adevărul.ro, că „pentru acest spectacol şi Dada ar face o excepţie şi s-ar lăsa definită”.

Succesul dobândit la București ne onorează și se așază în lungul șir de mărturii ale valorii culturale extraordinare pe care teatrul orădean o promovează nu numai pe plan local, ci și pe cel național.

De la Festivalul Național de Teatru ne-am îndreptat cu mult entuziasm spre Craiova, unde am avut plăcerea de-a a participa cu musicalul „Scripcarul pe acoperiș” la cea de-a XV-a ediție a Festivalului Internațional „Elena Teodorini”. 

Festivalul organizat de Opera Română Craiova, se desfășoară în perioada 1 octombrie – 12 noiembrie 2017 și sărbătorește anul acesta 160 de ani de la nașterea Elenei Teodorini, prima cântăreață din România care a urcat pe scena de la Scala din Milano. Teatrul Regina Maria a fost singura trupă din programul bogat în evenimente al sărbătorii muzicale craiovene ce nu se înscrie în categoria teatrului liric. A reușit, însă, să capteze până și atenția spectatorilor mai tineri, care au trăit cu emoție fiecare moment și au aplaudat frenetic după fiecare scenă.

Felicitări actorilor noștri multi-talentați ce reușesc să-și depășească mereu propriile limite și să câștige dragostea și aprecierea publicului oriunde merg, indiferent de genul teatral pe care îl abordează. Chapeau pentru teatrul orădean!

Ne găsiți și pe Google News