Teatrul Regina Maria a participat la Festivalul International de Teatru „Miturile Cetatii” din Constanta
Cultura

Teatrul Regina Maria a participat la Festivalul International de Teatru „Miturile Cetatii” din Constanta

Stagiunea 2016-2017 s-a încheiat oficial la Teatrul Regina Maria, însă chiar dacă am lăsat faldurile cortinei să cadă pentru a lua o scurtă vacanță, actorii noștri au călătorit spre tărâmuri mitice pentru a oferi un cadou teatral minunat publicului constănțean.

Teatrul Regina Maria a fost invitat la cea de-a II-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru „Miturile Cetății” din Constanța, care s-a desfășurat în perioada 19-27 iunie, la care a participat cu două spectacole: „Gulliver” adaptare după Jonathan Swift, regia artistică Radu Dinulescu, realizat de Trupa Arcadia și „Omul din La Mancha”, un musical de Dale Wasserman, regia artistică Korcsmaros Gyorgy, realizat de Trupa Iosif Vulcan. Ambele spectacole s-au jucat în data de 23 iunie, fiind răsplătite cu ropote de aplauze și cu mult entuziasm.

Suntem onorați că am participat și anul acesta la festivalul de teatru din Constanța, singura manifestare artistică din România dedicată teatrului antic, și sperăm să ne reîntâlnim an, de an la malul mării pentru a ne lăsa cuprinși de vraja teatrului și pentru a pătrunde în universul miturilor. 

Periplul nostru nu se încheie însă aici și, înainte de a intra cu adevărat în vacanță, mai facem o oprire la Gyula, unde vom participa în data de 13 iulie cu spectacolul „În inima nopții – Episodul Lear”  la ediția a XIII-a a Festivalului Shakespeare, organizat de Teatrul Cetății.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News